Nyamko Sabuni Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ledarsvepet

Ledare: Sabunis parti står för trygghetsfientlig politik

Liberalernas inställning till Las, den svenska coronastrategin och sociala medieplattformars ansvar är några av ämnena på dagens ledarsidor.

Aftonbladets ledarskribent Lotta Ilona Häyrynen riktar kritik mot L-ledaren Nyamko Sabuni och menar att hennes parti står för en trygghetsfientlig politik.

”Att kortsynta chefer får det lättare att sparka folk som lyfter frågor om arbetsmiljö eller sina egna basala rättigheter vore en mardröm för hela arbetsmarknaden”, skriver hon.

Dagens Nyheters ledarsida tar upp coronaviruset och skriver att smittkedjorna måste brytas för att Sverige ska få ner spridningen i samhället.

”Att Sverige testat för sent och för lite har fått förödande konsekvenser för kunskapsläget och kontrollen över smittan”, skriver man i ledaren.

SvD:s ledarskribent Jesper Sandström fokuserar på frågan om sociala medieplattformars ansvar för att stoppa hat och hot.

”Att företagen som driver plattformarna får gripa in och försöka styra samtalet i en viss riktning, betyder inte att de bör göra det”, skriver han.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer