Erik Ullenhag.  Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Liberalernas framtid

Ledare: Sabuni var fel val – kan ge liberal baksmälla

Flera ledarsidor engagerar sig i dag i Erik Ullenhags avhopp från Liberalernas partiledarkamp. Uppmärksamheten kring Nyamko Sabunis seger i L-striden kan nog ge ett ökat stöd för partiet på kort sikt, skriver VLT i en ledare.

”Men om man tittar på de mest framgångsrika partiledarna just nu så är ingen av dem tuffast eller hårdast i sitt parti”, skriver Matilda Molander och nämner i sammanhanget Ebba Busch Thor, Jimmie Åkesson, Annie Lööf och Jonas Sjöstedt.

”Det är inte någon tillfällighet att det är Ebba Busch Thor och inte Sara Skyttedal som leder Kristdemokraterna”, skriver hon och betonar att mellanmjölk inte ger någon baksmälla.

Expressens Malin Siwe anser att Sabuni måste få köra sitt race, utan att ”utsättas för internt krypskytte”. Därmed undanbedes också goda råd från tidigare partiveteraner, skriver hon.

”Annars hamnar Sabuni i samma usla läge som Mona Sahlin gjorde på sin tid.”

Nerikes Allehandas Sofia Mirjamsdotter håller med om att Sabuni ska få en chans att ”visa vad hon går för”, men hoppas samtidigt att Ullenhag är beredd att ta över och ta ansvar vid ett eventuellt misslyckande.

”För partiet, och för ett snällare Sverige.”

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Hallands Nyheter (centerpartistisk):

Nerikes Allehanda (oberoende liberal):

Norrländska Socialdemokraten (socialdemokratisk):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Vestmanlands Läns Tidning (liberal):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största medierna. Varje dag väljer vi dessutom fyra olika lokala ledarsidor. Valet av lokala ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer