Finansminister Magdalena Andersson intervjuas efter att ha presenterat nya satsningar på välfärden.  Fredrik Persson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ledarsvepet

Ledare: S har ett guldläge att utkräva leverans

Höghastighetståg, rysk politik och ett tänkbart momentum i välfärdsdebatten är några av de ämnen som lyfts på Sveriges lokala ledarsidor i dag. Nedan har Omni samlat fem av dagens mest intressanta ledartexter.

Lärare ska hållas högt, inte hängas i sociala medier

Föräldrar som beter sig som om de vore missnöjda kunder på en marknad är ett problem för landets lärare skriver Borås Tidning i en osignerad ledare. ”Det bästa dessa föräldrar kan göra för sina barn är att själva vara goda föredömen genom att inte hänga ut deras lärare på nätet”, skriver man.

Alex Voronov: Efter Putin kommer Putin

Rysslands president kommer på ett eller annat sätt klamra sig fast vid makten även efter 2024, skriver Eskilstuna-Kurirens Alex Voronov. Han menar att det är mindre viktigt vad Putins framtida befattning kommer att kallas så länge det håller honom och den närmaste kretsen utanför fängelse.

Katarina Erlingson: Ohelig allians rubbar tilliten till politik

M och KD offrar företagen för maktens skull vilket kan få svåra konsekvenser för svensk politik, skriver Katarina Erlingson i Hallands Nyheter. ”Genom sin alltmer tydliga flirt med SD drar de sig längre och längre från borgerlig samverkan som grundat sig i liberalt tänkande och människors lika rätt och värde”, skriver hon i ledaren.

Gustav Ericsson: Ledningsfel om regeringen fortsätter med höghastighetstågen

Det är provocerande att se hur regeringen dundrar vidare med sina svulstiga planer på höghastighetståg, skriver Gustav Ericsson i VLT. Han menar att det inte är rimligt med tåg som går i 320 km/h mellan storstäderna när Sverige har problem med att underhålla det befintliga järnvägsnätet.

Sofie Eriksson: Delta i manifestation för välfärden!

Nu finns det momentum i välfärdsdebatten, skriver Sofie Eriksson i Västerbottens Folkblad. Hon menar att S nu har ett guldläge att utkräva leverans på riktigt och skriver: ”Gå till sakfrågan istället för att fokusera på spelet. Menar M och KD verkligen vad de säger, då borde det finnas utrymme för stordåd”

Om lokala ledarsvepet

Omnis lokala ledarsvep utgår från de svenska lokaltidningarna. Varje dag lyfts fem till sju olika ledartexter. Valet av ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer