De liberala profilerna Mats Persson, Cecilia Wikström, Lotta Edholm, Gulan Avci och partiledare Jan Björklund. TT
Valet - regeringsbildningen

Ledare: Räkna med ett krig inför öppen ridå inom L

Regeringsfrågan dominerar dagens ledarsidor – och flera av skribenterna fokuserar på Liberalernas kommande vägval. Att välja Löfven borde vara enkelt, tycker Pernilla Ericson på Aftonbladets obundna socialdemokratiska ledarsida.

”En högljudd minoritet i L håller emot, men de är också högst medvetna om att de i ett extraval troligen åker ur riksdagen”, skriver hon.

Därför är det bara för Löfven att rycka på axlarna om partiet skulle protestera under mandatperiodens gång, skriver moderata Smålandspostens Fredrik Haage. Detta ”trots att det är uppenbart för alla att de är fast i en kniptång.”

Men först måste beslutet officiellt fattas. Ingen liberal med självrespekt skulle missa chansen att uttala sig i regeringsfrågan de kommande dagarna, skriver Naomi Abramowicz i moderata Barometern. Hon konstaterar att söndagens partiråd kommer att direktsändas i SVT.

”Vissa skulle kalla det för krig inför öppen ridå. Det tyder snarare på att allt är precis som vanligt i Liberalerna”, skriver hon.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Barometern (moderat):

Dala-Demokraten (socialdemokratisk):

Västerbottens-Kuriren (frisinnad liberal):

Smålandsposten (moderat):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största medierna. Varje dag väljer vi dessutom fyra olika lokala ledarsidor. Valet av lokala ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer