Finansminister Magdalena Andersson (S). Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ledarsvepet

Ledare: Obegriplig kritik mot överskottsmålet

De migrationspolitiska samtalen, Magdalena Anderssons överskottsmål och H&M-toppens kritik mot köpskam. Det är några av de ämnen som tas upp på svenska lokaltidningars ledarsidor under torsdagen. Nedan har Omni samlat några av dagens mest intressanta ledartexter.

Daniel Braw: Alla ska med är fel modell för migrationspolitiken

Migrationskommitténs samtal kommer inte leda till något konkret menar Barometerns ledarsida. Partierna är för splittrade: C vill inte ens uppge någon gräns för kvotflyktringar. ”Artiga samtal kan säkert föras, men det kommer inte att bli något resultat”, skriver Daniel Braw.

Peter Franke: Strama inte åt, gasa på

S bör inte nöja sig med ett nej från C och L gällande ambitionen om ett överskottsmål på 0,3 procent, skriver Värmlands Folkblads ledarsida. Peter Franke menar att det är värt att spräcka januariavtalet för att se till att de satsningar som Sverige behöver genomförs.

Christian Dahlgren: Hurra för Magdalena Andersson!

Även Correns ledarsida lyfter Magdalena Andersson och anser att hon har rätt om överskottsmålet. ”Överskottsmålet i statsbudgeten har tjänat ut. Det påpekade nationalekonomen Assar Lindbeck redan 2008”, skriver Christian Dahlgren. Han tycker att det är obegripligt att de borgerliga partierna inte går henne till mötes.

Olof Jonmyren: C justerar migrationspositionen

Annie Lööf. FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/TT / IBL Bildbyrå / TT NYHETSBYRÅN

Det finns en spricka mellan C och M gällande migrationspolitiken skriver SN:s Olof Jonmyren. Han menar att Annie Lööf nu försöker förbättra C:s förhandlingsposition mot andra partier i och med tillsättningen av Johnny Cato som migrationspolitisk talesperson.

Sofie Eriksson: ”De verkliga klimatförnekarna”

H&M Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den värsta sortens klimatförnekare är inte de som förnekar att den sker utan de som erkänner den men ändå inte agerar. Det menar Västerbottens Folkblads Sofie Eriksson och skriver om H&M:s vd Karl-Johan Perssons ord i förra veckan om att det kommer få stora konsekvenser att skambelägga konsumtion.

Om lokala ledarsvepet

Omnis lokala ledarsvep utgår från de svenska lokaltidningarna. Varje dag lyfts fem till sju olika ledartexter. Valet av ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer