Arkivbilder.  TT
Opinion & debatt

Ledare: Nyttigt att få ta itu med sitt inre monster

Lönegapet mellan kvinnor och män, föräldraförsäkringen och halloween-firandets samexistens med allhelgonahelgen. Det är några av ämnena som avhandlas på landets ledarsidor.

Löneskillnaden mellan kvinnor och män är en skam för samhället, menar Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson. ”För att tvätta bort det måste både lågavlönade och felavlönade kvinnor få mycket bättre betalt. Och möjlighet att arbeta heltid”, skriver han.

Johan Rudström fokuserar i en ledare i Upsala Nya Tidning på föräldraförsäkringen. Det går åt rätt håll, även om det kommer att ta lång tid innan män och kvinnor tar ut lika många föräldradagar, skriver han.

Allhelgonahelgen är en kulturhistorisk mosaik, skriver Richard Böhme i Hallands Nyheter. Han menar att ett stillsamt högtidlighållande av de döda måste kunna existera sida vid sida med firandet av halloween.

”Att få samla familjen i minne kring de som inte längre är här ger tröst och värme och manar till eftertanke om vår egen tid på jorden. Att få ta itu med sitt inre monster kan också vara nyttigt”, skriver han.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Barometern (moderat):

Dala-Demokraten (socialdemokratisk):

Hallands Nyheter (centerpartistisk):

Upsala Nya Tidning (liberal):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största medierna. Varje dag väljer vi dessutom fyra olika lokala ledarsidor. Valet av lokala ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer