Stefan Löfven och Annie Lööf. TT
Ledarsvepet

Ledare: Löfven, det är dags att köra över småpartierna

Med utgångspunkt i kriminalitet, arbetskraftsinvandring och Liberalernas landsmöte till helgen är det rikspolitiken som dominerar tidningarnas ledarsidor.

Aftonbladets Eva Franchell utgår från våldsamheterna i sin tidigare hemstad Malmö. Hon menar att det behövs fler poliser och mer pengar till skolan, men att det viktigaste just nu är att hålla ihop.

”Jimmie Åkesson skyller allt på invandrarna, men Malmö har alltid varit en invandrarstad, när jag var barn var det inget särskilt med det”, skriver hon.

Expressens ledare skickar en uppmaning till Stefan Löfven om att köra över C och L i frågan om arbetskraftsinvandring. Det måste finnas högre krav på den som vill ta hit anhöriga och ”småpartier” kan inte få hålla frågan som gisslan, skriver redaktionen.

DN:s ledarredaktion har siktet inställt på Liberalernas landsmöte och hoppas på att få svar från Nyamko Sabuni om vilken väg partiet vill ta.

”I ett Europa där mörka och destruktiva politiska krafter framgångsrikt eroderar det demokratiska samhället kan ett liberalt parti inte nöja sig med att lyssna.”

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer