Stefan Löfven under riksmötets öppnande. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ledarsvepet

Ledare: ”Löfven bär vidare fin samarbetstradition”

Regeringsförklaringen och de nya ministrarna står i fokus på många ledarsidor under onsdagen. ”Regeringspartierna verkar till och med ha svårt att enas med Centerpartiet och Liberalerna i frågor som de redan har enats om”, skriver Expressen som anser att Löfven snarare är en samordnare än en ledare.

SvD:s Olof Ehrenkrona tycker inte att det var mycket nytt i regeringsförklaringen eftersom både nyheten om att regeringen vill inrätta ett nationellt cybersäkerhetscenter och utnämningen av Ann Linde som utrikeminister läckt ut i förväg. Han ställer sig bland annat frågan om Sverige nu kommer att förbättra relationen med Israel.

NSD:s Olov Abrahamsson lyfter historiska samarbeten mellan S, L och C och anser att Löfven bär vidare ”denna fina och framgångsrika samarbetstradition” genom januariavtalet. Han påpekar att avtalet är en grund men att det nu gäller att omsätta intentionerna i praktiken.

Expressen (liberal):

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Dalarnas Tidningar (oberoende liberal):

Norrländska Socialdemokraten (socialdemokratisk):

Barometern (moderat):

Skånska Dagbladet (centerpartistisk):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största medierna. Varje dag väljer vi dessutom fyra olika lokala ledarsidor. Valet av lokala ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer