Till vänster: Deckardrottningen Agatha Christie TT
Ledarsvepet

Ledare: Ledarskiftet i V liknar en pusseldeckare

Maktskiftet i Vänsterpartiet, de ökade kraven på specialkost i skolan och Riksrevisionens rapport som sågar regeringens miljöbilspolitik är några av de ämnen som tas upp på dagens ledarsidor.

Aftonbladets Ingvar Persson liknar partiledarvalet i Vänsterpartiet vid en pusseldeckare av Agatha Christie och skriver: ”En efter en försvinner kandidaterna ut ur historien”. Han menar att partiets framgångar gör att Nooshi Dadgostar har ett bra utgångsläge.

Det är farligt att omedvetet lätta på reglerna kring specialkost i skolan, skriver Expressen i en osignerad ledare. Tidningen ser det som klokt med tidsbegränsade intyg eftersom allergier kan feldiagnostiseras och växa bort.

Dagens Industris ledarskribent Ellen Gustafsson menar att Riksrevisionens kritik mot regeringens miljöbilssatsning är svidande. ”Det gröna skatteslöseriet vet inga gränser”, konstaterar hon.

Även Ivar Arpi tar upp Riksrevisionens rapport i en ledare i Svenska Dagbladet. Han menar att S och MP inte ens lyckas med vad de ser som sina paradgrenar. ”Tuta och kör, verkar inställningen vara medan skattemiljarderna försvinner ut i atmosfären”, skriver han.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer