Arkivbild.  JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Ledarsvepet

Ledare: Kasta ut Skolverket – inte stökiga pojkar

Läget i den svenska skolan, jakten på samlande landsfäder och motsättningarna inom EU är några av ämnena som tas upp på dagens ledarsidor.

Aftonbladets Anders Lindberg är kritisk till hur skoldebatten handlar om hur stökiga pojkar ska kastats ut ur klassrummet, snarare än vad man kan göra för att hjälpa. ”Jag tror inte det är barnens fel att vi hamnat här. Om det är några som borde kastas ut ur klassrummen är det landets skolpolitiker och Skolverket”, skriver han.

För att uppmärksamma Fars dag skriver Svenska Dagbladets Tove Lifvendahl om svunna tiders landsfäder som Olof Palme och Tage Danielsson. Men, frågar hon sig, längtar vi efter de faktiska fadersgestalterna eller känner vi nostalgi för den tid de verkade i?

Sydsvenskans ledare blickar i stället mot EU och tar upp de stora frågor och inre splittringar som unionen är satt att lösa. ”Hur stora deras motsättningar än kan verka, så lär de med tiden komma överens. Att misslyckas blir på tok för dyrt för alla inblandade”, skriver man på ledarplats.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer