Stefan Löfven.  Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ledarsvepet

Ledare: Kan Stefan Löfven bli först under 20 procent?

Kritiken mot statsminister Stefan Löfven och reformen av Arbetsförmedlingen är några av de ämnen som lyfts på Sveriges lokala ledarsidor i dag. Nedan har Omni samlat fem av dagens mest intressanta ledartexter.

Petter Birgersson: En uppgiven statsminister

Kan statsminister Stefan Löfven bli först med att ta Socialdemokraterna under 20 procent i opinionen? Det frågar sig Petter Birgersson i en ledare i BLT. ”Hur sympatisk Stefan Löfven än är som person har han inte förmågan att framstå som kapabel att vända rätt det som har gått snett”, skriver han.

Olov Abrahamsson: Reformera – men med förnuft

Allt är verkligen inte bra inom Arbetsförmedlingen – men lösningen är inte privatiseringspolitik eller kommunalisering, skriver Olov Abrahamsson i NSD. Han menar dock att det fortfarande finns tid för arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och samarbetspartierna att göra något vettigt av reformen.

Henrik Barva: Svarslös statsminister

Veckan tjuvstartade dåligt för statsminister Stefan Löfven när han intervjuades om gängvåldet i SVT:s ”Agenda”, skriver Henrik Barva i NWT. Han kritiserar Löfvens svar om att brott och etnicitet inte har något med varandra att göra och skriver: ”Om det var socioekonomin det hängde på borde det vara värre i andra länder”, skriver han.

Olof Jonmyren: Där lokalsamhällen faller

Ledarskribenten Olof Jonmyren är inte imponerad av statsminister Stefan Löfvens framträdande i SVT:s ”Agenda”. Men han skriver samtidigt att kampen mot kriminaliteten aldrig går att vinna utan ett fungerande lokalsamhälle. ”Att statsministern gör ett svagt framträdande i tv betyder inte att samhället som helhet står handfallet”, skriver han.

Peter Franke: Vartåt pekar Sabuni?

Liberalernas nyvalda ordförande Nyamko Sabuni skulle peka ut vägen framåt under partiets landsmöte, men det blev inte många besked, skriver Peter Franke i Värmlands Folkblad. Han menar att partiet saknar konkreta svar på hur politiska frågor ska lösas och menar att Liberalerna fortfarande framstår som kluvet och osäkert.

Om lokala ledarsvepet

Omnis lokala ledarsvep utgår från de svenska lokaltidningarna. Varje dag lyfts fem till sju olika ledartexter. Valet av ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer