Annie Lööf.  Adam Ihse /TT / TT NYHETSBYRÅN
Centerpartiets framtid

Ledare: Har Centerpartiet glömt när det blev höger?

Centerpartiets högerpolitik, Löfven på Jokkmokks marknad och vad som är PK är några av de ämnen som lyfts på Sveriges lokala ledarsidor i dag. Nedan har Omni samlat fem av dagens mest intressanta ledartexter.

Kata Nilsson: Har C glömt att det var Alliansen som gjorde dem höger?

Centerpartiet borde sluta motarbeta regeringens politik och i stället fokusera på frågor där de är överens, skriver Kata Nilsson i Folkbladet. Hon menar nämligen att det var först när Allianssamarbetet inleddes som C tog ett rejält kliv åt höger.

Sakine Madon: Upprörda studenter har inte alltid rätt

Det är fel att Uppsala universitet reflexmässigt läxat upp universitetslektorn Inga-Lill Aronsson för att ha använt n-ordet i undervisningen, tycker UNT:s Sakine Madon. Studenterna som har anmält henne har all rätt att protestera, men det betyder inte att de har rätt att bestämma hur och när ordet ska användas, menar Madon.

Tomas Izaias Englund: Att låna pengar är snuskigt billigt – ändå vågar politikerna inte investera i Ö-vik

Hur ska politikerna i Örnsköldsvik lyckas nå målet om att bli 65 000 invånare och ett ”kreativt nav” 2030 om man inte vågar investera i kommunen, frågar sig Tomas Izaias Englund i Allehanda. Det är så billigt att låna pengar just nu men inga kommunpolitiker vågar ta sådana risker i dagsläget, konstaterar han.

Olov Abrahamsson: Löfven håller fanan högt

Stefan Löfven har varit på minisemester i Norrbotten med hustrun Ulla i helgen. Efter hundspannskörning och övernattning på Ishotellet var det en laddad S-ledare som NSD:s Olov Abrahamsson träffade på Jokkmokks marknad. ”Moderaterna kommer att få tampas med Löfven ett tag till”, konstaterar Abrahamsson.

Stefan Eklund: Nu är jag inte PK längre

Skalan för att vara politiskt korrekt har förändrats och nu är det mer accepterat att vara emot invandring och mångkultur, skriver Stefan Eklund i BT. Han konstaterar att han inte längre kan kallas PK eftersom han är positiv till både en generös flyktingpolitik och mångkultur.

Om lokala ledarsvepet

Omnis lokala ledarsvep utgår från de svenska lokaltidningarna. Varje dag lyfts fem till sju olika ledartexter. Valet av ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer