Polisens kriminaltekniker säkrar spår efter en skottlossning vid en pizzeria på Ystadsgatan vid Möllevångstorget i Malmö.  Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Opinion & debatt

Ledare: En 15-åring är död – när ska regeringen agera?

Helgens våldsdåd i Malmö, Kristdemokraternas just avslutade riksting och luftföroreningarna i Indien. Det är några av ämnena som tas upp på dagens ledarsidor.

Hur länge ska det dröja innan regeringen agerar? frågar sig Expressens ledarsida efter att en 15-åring pojke sköts ihjäl och en annan fick livshotande skador i Malmö i lördags kväll. ”Det behöver tas ett helhetsgrepp kring frågan om minderåriga lagöverträdare”, skriver ledarsidan.

SvD:s ledarskribent Lydia Wålsten skriver att Kristdemokraternas och Moderaternas migrationspolitik har blivit vad arbetslöshetspolitiken länge varit för Socialdemokraterna. ”Full av ambitiösa mål utan genomräknade förslag på hur man ska nå dit. Det är ambitionen som räknas?” frågar hon sig som avslut.

Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson minns sitt första besök i Indiens huvudstad New Delhi för 30 år sedan. Även om fordonen som trafikerar gatorna där i dag är renare är de också fler, skriver han och pekar på att detta kan vara en tankeställare för de teknikoptimister som är övertygade om att tillväxt är svaret på alla miljöproblem.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer