Donald Trump under ett kampanjmöte. Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN
Ledarsvepet

Ledare: Demokrater saknar tydligt budskap mot Trump

Presidentvalet i USA, kortdiktaturen i Sverige och Sverigedemokraternas jobbslakt är några av de ämnen som lyfts på Sveriges lokala ledarsidor i dag. Nedan har Omni samlat fem av dagens mest intressanta ledartexter.

Linnea Hylén: Vem kan vinna över Trump?

HN:s Linnea Hylén fokuserar på höstens presidentval i USA. Hon tycker att Demokraterna saknar en tydlig ledare som kan ena väljarna. ”Demokraterna vill få bort Trump till varje pris, men vad vill de egentligen genomföra i Vita huset? Det egna budskapet har dessvärre inte nått igenom bruset”, skriver hon.

Emma Jaenson: Sätt punkt för kortdiktaturen

Det ska alltid vara möjligt att betala med kontanter i offentlig verksamhet, tycker BLT:s Emma Jaenson. Många äldre lever i digitalt utanförskap, något som borde anses vara diskriminering mot äldre. ”Det är även en säkerhetsfråga: Vad gör vi om elen slås ut?” skriver hon.

Olov Abrahamsson: SD vill slakta jobbpolitiken

Sverigedemokratrena vill ta bort 13 miljarder kronor som i dag används för att skapa jobb för de grupper som har det svårast på arbetsmarknaden, enligt NSD:s Olov Abrahamsson. ”Det blir rena slakten på den statliga arbetsmarknadspolitiken om SD får råda”, skriver han.

Bussar. Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Susanne Nyström: Bäddat för kollektivtrafikupproret 2.0

Kollektivtrafikresenärerna borde bli näst på tur efter gula västarnas och bensinuppropets protester mot höga bensinpriser, skriver Eskilstuna-Kurirens Susanne Nyström. Hon noterar att priserna för kollektivtrafik har stigit med 43 procent under samma period som priserna i samhälllet överlag stigit med 12 procent.

Ursvensk är förnekelsen

Inget är mer svenskt än att förneka att det inte finns något som är typiskt svenskt, skriver NWT efter flygbolaget SAS uppmärksammade reklamfilm. ”Genom att förneka det uppenbara berövar vi oss, och de som vill bli en del av oss, nödvändiga nycklar för förståelsen av oss själva.”

Om lokala ledarsvepet

Omnis lokala ledarsvep utgår från de svenska lokaltidningarna. Varje dag lyfts fem till sju olika ledartexter. Valet av ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer