Ebba Busch Thor.  Adam Ihse /TT / TT NYHETSBYRÅN
KD:s nya inriktning

”Lättare att stöjda IS än att vara gay i vissa områden”

För att vi ska kunna leva tillsammans i ett samhälle med mångfald krävs en gemensam etik och värderingsbas, skriver KD-ledaren Ebba Busch Thor på Aftonbladet Debatt.

Hennes debattartikel är ett svar på reaktionerna efter att hon under KD:s dag i Almedalen sa att mångkultur som politiskt projekt behöver begravas. Hon menar att många missförstått henne och att det inte ”handlar om att alla ska äta julskinka och dansa små grodorna”, utan att vissa grundläggande värderingar i samhället måste vara gemensamma.

”Vi har bostadsområden där det är lättare att uttala stöd för IS än att vara homosexuell. Där det råder en alternativ rättsordning och dit svensk lag inte når”, skriver KD-ledaren som menar att politiken måste våga ta tag i integrationsproblemen.

Om debattören

Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer