Plastföroreningarna

Larmet: Nya faran mot världshaven – plasthandskar

Allt fler använder skyddskläder för att undvika coronaviruset. Men vem skyddar haven när engångshandskar av plast slängs på marken, undrar The New Yorker.

Det var en barägare som upptäckte en skylt på New Yorks gator som uppmanade folk att inte kasta sina plasthandskar på marken. När han började titta mer uppmärksamt såg han att det låg massor av plasthandskar slängda runt om i staden. Barägaren menar att det var märkligt med tanke på miljöfaran samtidigt som det uppstått positiva effekter som att smogen i Los Angeles och New Delhi skingrats när folk håller sig hemma.

– Jag är havskille. Det här kommer att spolas ut i haven och spridas över hela världen. Myndigheterna har rekommenderat handtvätt, inte plasthandskar. Folk är så själviska och kortsiktiga att de förvandlar en hälsokris till en miljökris. Det driver mig till vansinne, säger barägaren till The New Yorker.

Tidningen har identifierat särskild drabbade platser som parkeringar och tunnelbaneutgångar. Det börjar också bli allt vanligare med slängda ansiktsmasker.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer