Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Företagande i praktiken

Lagerbäcks larm: Sverige går miste om framtidens Zlatans

Han brinner för att Sveriges glesbygd ska leva och driver ett företag inom skogsindustrin för att stödja hembygden. Han har också tagit det svenska fotbollslandslaget till fem raka mästerskap, blivit nationalidol på Island och skickat hem superstjärnan Zlatan för nattsudd. I en längre intervju med fPlus berättar Lars Lagerbäck om sitt ledarskap och hur han hanterar kinkiga världsstjärnor.

71-årige Lars Lagerbäck har nyligen förlängt sitt kontrakt med det norska fotbollslandslaget till över VM 2022. De norska spelarna – som haft svensken som förbundskapten sedan 2017 – var inför beslutet tydliga med att de ville ha kvar honom.

Med sina drygt 40 år som chef för olika fotbollslag har Lars Lagerbäck en ocean av erfarenhet att ösa ur. Han lotsade Sverige till fem raka mästerskapsslutspel, vilket onekligen är en bedrift. Men den mest anmärkningsvärda framgången var nog när han tog Island till landets första mästerskap, EM 2016, där laget slog ut England i åttondelsfinalen. Lars Lagerbäck blev nationalhjälte i det lilla landet efter succén.

Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg i bråk 2002 medan lagkamrater försöker sära dem åt. Mark Earthy/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men ibland har hans ledarskap prövats inför öppen ridå. Under ett träningspass före VM i Sydkorea/Japan 2002 drabbade lagkaptenen Olof Mellberg och storstjärnan Fredrik Ljungberg samman i ett bråk medan massmediernas kameror registrerade allt. Klippet blev viralt på nätet redan innan ordet knappt var uppfunnet.

Då avfärdade Lars Lagerbäck bråket som ”en uppförstorad icke-händelse” och 18 år senare står han fast vid det.

– Slagsmål skulle jag inte vilja kalla det. De knuffade lite grann på varandra. Möjligtvis kan jag sträcka mig till att de brottades lite. Men det är inte helt ovanligt att sånt här händer inom fotbollen. Det är tävlingsinriktade människor och ibland snedtänder nån, säger Lars Lagerbäck.

Falangerna fikade aldrig med varandra

Oavsett allvaret i just den konfrontationen så skvallrade händelsen om att det fanns olika läger i det svenska fotbollslandslaget. Fredrik Ljungberg ledde en falang och i den andra fanns bland andra Olof Mellberg och Zlatan Ibrahimovic. Välbetalda internationella stjärnor som inte drar jämnt är en utmaning för vilken ledare som helst. Lars Lagerbäck har tidigare berättat att de två falangerna aldrig någonsin fikade med varandra. Men situationen underlättades av att den tyngsta stjärnan Henrik Larsson var neutral och att alla i landslaget såg upp till honom.

– Som ledare tror jag mycket på delaktighet men man måste ju också vara tydlig. Därför jobbar jag med få regler och istället mer med guidelines eller ledstjärnor där spelarna har ett ramverk att följa, säger Lars Lagerbäck.

Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson. LENNART REHNMAN / TT NYHETSBYRÅN

Den ledarskapsfilosofin ställdes på sin spets hösten 2006 under uppladdningen inför EM-kvalmatchen mot Lichtenstein. Nyheten att de tre stjärnorna Olof Mellberg, Zlatan Ibrahimovic och Christian Wilhelmsson skickats hem och inte fick spela matchen slog ner som en bomb i fotbollsvärlden.

– Vi hade bara tre regler som spelarna skulle följa och de bröt mot en av dessa regler. Det var regeln som sa att spelarna skulle vara på hotellet mellan kvällsmålet och frukost. Har man regler så måste det också bli konsekvenser om man bryter mot dem. Vi lever ju som på ett internat och alla måste veta hur vi ska jobba, spela och vara med varandra. Jag brukar säga att en landslagssamling är som att ligga i lumpen men att boendet och maten är mycket bättre.

Lars Lagerbäck berättar att han hade fattat samma beslut idag om det hade funnits samma mönster i samma grupp.

– Jag förväntar mig att alla jobbar hundraprocentigt professionellt. Är det någon som är på väg att inte klara det kan man lösa det i dialogform. Är det en regel så är det bara så det ska fungera.

Nyckelordet i Lagerbäcks ledarskap

Ett ord som återkommer i Lars Lagerbäcks beskrivningar av sitt ledarskap är – delaktighet. Han menar att även om mycket av filosofin kan överföras till vanliga arbetsplatser är fotbollen ändå speciell eftersom den är så elitistisk. Det handlar om att vinna och är du inte tillräckligt bra platsar du inte, det gäller även tränarna.

– Jag hoppas inte att vare sig företag eller samhälle ska fungera på det sättet. Resultatet är i och för sig nummer ett också för ett vinstdrivande företag men inom fotbollen är det verkligen tufft. Du står ju inte vid dörren på en arbetsplats och sorterar ut vilka som får jobba för dagen. Jag har inga fackliga regler att följa utan får välja mina medarbetare precis som jag vill. Samtidigt måste jag få gruppen att fungera.

Konkurrensen är stenhård inom världsfotbollen och det råder ingen tvekan om att det svider för alla spelare att bli petade. Vissa klarar att bita ihop medan andra tar en petning sämre. Lars Lagerbäck försöker därför få de ratade spelarna att känna sig mer delaktiga.

– Rent praktiskt går det till så att jag försöker ha mer dialog med spelare som jag ser inte känner sig hundraprocentigt entusiastiska. De ska känna sig minst lika mycket delaktiga som de som normalt alltid spelar. Vissa måste man pusha lite extra. Men jag har aldrig dåligt samvete för att jag petar någon. Det ingår i jobbet.

Behandlar inte alla lika

Trots ambitionen att få alla spelare att känna sig delaktiga i processen så klargör Lars Lagerbäck att det är han som bestämmer.

– Jag vill inte påstå att jag är diktator men jag är definitivt den som tar det sista beslutet. Sedan har jag stöd av ett skickligt team runt mig. Har du ett bra ledarskap så har du också en bra dialog med spelarna. Klarar du inte av att kommunicera, delegera och få med dig gruppen, då hjälper det inte hur faktakunnig du än är. Det finns många exempel i forskningen på det.

Lars Lagerbäck menar att en bra ledare inte ska hantera sina medarbetare på samma sätt.

– Jag tror inte på att behandla alla lika, det är inget bra ledarskap. Det är väldigt viktigt att man visar respekt och värderar alla lika, men man ska inte behandla alla lika. Människor är olika och vi är alla individer.

Vid sidan av fotbollen är Lars Lagerbäck också företagare och engagerad i glesbygdsfrågor. Han växte upp på en gård i Ovansjö, Medelpad. Pappan var skogsinspektor och sonen fanns med i kulisserna och fick en inblick i skogsbruk. Sedan några år driver Lars Lagerbäck tillsammans med en grupp andra lokalt förankrade personer en virkesterminal i Ånge kommun som transporterar virke till industrin.

– Framför allt gör vi det för att vi månar om vår hembygd. Vi försöker utveckla företaget för att skapa några extra arbetstillfällen i en glesbygdskommun.

Kritisk mot Sveriges glesbygdspolitik

Virkesterminalen är alltså en privat glesbygdssatsning. Lars Lagerbäck är mycket kritisk mot hur det fungerar i Sverige.

– Svensk glesbygdspolitik är dålig och näst intill obefintlig. Det verkar som att svenska politiker saknar helhetssynen över hur spiralen bara går neråt. Ett konkret exempel är att våra naturtillgångar finns i Norrland. När jag växte upp hade alla skogsbolagen som LKAB sina huvudkontor på olika orter i Norrland. Idag finns inga kvar.

Lars Lagerbäck menar att Sverige har mycket att lära av Norge och Island när det gäller glesbygdssatsningar. Han pekar på att Norge sätter in mängder av olika åtgärder, till exempel ett omfattande jordbruksstöd, för att lyfta glesbygdens ekonomi. Ett annat exempel är vattenkraften där företagen beskattas i den kommun där själva kraftverket ligger.

– Så är det inte i Sverige. Här har de stora bolagen som malmen, stålet och skogen flyttat till Stockholm så då blir det ingen skatteeffekt för glesbygdskommunerna på människorna som jobbar på huvudkontoret. En annan grej är att det är svårt att rekrytera akademiker till Ånge, framför allt läkare, tandläkare och den typen av jobb. I Norge får du studielånen successivt avskrivna om du väljer att jobba i en glesbygdskommun.

Albert Einstein – Lars Lagerbäck. TT.

Det råder ingen tvekan om att Lars Lagerbäck brinner för sin hembygd och han försöker handfast göra något åt den negativa utvecklingen. Redan som tonåring visade han att han inte backar för att ta tag i taktpinnen.

– Jag satt som sekreterare på ett årsmöte i klubben som 16-åring men för mig kändes sånt ganska självklart. På en liten ort fick vi ungar ibland själva ta hand om träningar och allt runt omkring. Eftersom jag växte upp på en skogsgård lärde jag mig tidigt av mina föräldrar att jobba på olika sätt.

Gillar att dra citat

Lars Lagerbäck hämtar gärna stöd och inspiration från stora tänkare i historien. Ett citat han ofta kör med på samlingarna för att få fart på spelarna kommer från Albert Einstein: ”Det geniala är 1 procent talang och 99 procent hårt arbete”.

– Jag gillar att använda bra uttalanden vid spelargenomgångar. Elitidrott handlar mycket om attityd och mental styrka och det jobbar vi med på ett amatörpsykologiskt sätt. Där tror jag på olika triggers och citat kan vara en väldigt bra trigger.

Lars Lagerbäcks favoritcitat som sammanfattar hans ledarskap kommer från den amerikanske vetenskapsmannen och politikern Benjamin Franklin: ”Berätta för mig och jag glömmer, undervisa mig och jag kommer ihåg, involvera mig och jag lär mig”.

– Det tycker jag är en god pedagogik, säger Lars Lagerbäck till fPlus.

Fakta om Lars Lagerbäck

Namn: Lars Edvin Lagerbäck.

Ålder: 71.

Bor: Solna. Född i Katrineholm, uppvuxen i Ovansjö, Ånge kommun, Medelpad.

Utbildning: Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, Svenska fotbollförbundets tränarutbildning steg 1–4.

Karriär: Första tränarjobbet var för Kilafors IF 1977–1982. U-21-landslaget 1995–1997. Sveriges landslag 1998–2009. Nigerias landslag 2010. Islands landslag 2011–2016. Norge 2017–.

Annat: Utsedd till Årets ledare i svensk idrott 2017, hedersdoktor vid Mittuniversitetet i Sundsvall/Östersund, expertkommentator i Viasat. Delägare i Midnordic Logistic Park AB.

Aktuell: Har i dagarna skrivit på en förlängning med norska landslaget över VM 2022 och talar i fPlus ut om sitt ledarskap.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer