Boris Johnson och  Emily Thornberry. TT
Storbritanniens framtid

Labour kräver att Johnson offentliggör ryssrapport

Den brittiska premiärministern Boris Johnson och regeringen anklagas av Labourpartiet för att medvetet undanhållit en rapport om ryskt påverkansförsök på Storbritannien, rapporterar Reuters.

Utredningen har gjorts av parlamentets underrättelsekommitté och i den har man tittat på om Ryssland försökt påverka val i västerländska länder, i Storbritanniens fall handlar det om folkomröstningen om brexit.

Labourpartiets utrikespolitiska talesperson Emily Thornberry frågar sig vad Downing Street är oroligt för och kräver att rapporten offentliggörs.

– Jag befarar att det är för att de inser att denna rapport kommer att leda till ytterligare frågor om kopplingar mellan Ryssland och brexit.

Enligt den biträdande utrikesministern Christopher Pincher behöver Johnson mer tid att gå igenom rapporten.

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer