Kvinnliga demokratiska kongressledamöter klädda i vitt applåderar efter att Trump under sitt tal till nationen tagit upp att det är fler kvinnor än någonsin i kongressen. I mitten: Alexandria Ocasio-Cortez. JONATHAN ERNST / TT NYHETSBYRÅN
Trumps Amerika

Kvinnor i vitt jublade under talet: ”USA! USA! USA!”

Flera kvinnliga demokratiska representanter var klädda i vitt under Donald Trumps tal till nationen. Färgen är menad att hedra suffragettrörelsen.

När Trump under talet tog upp att det satt fler kvinnor än någonsin i kongressen utbröt ett av kvällens största jubel. Politiker från båda partierna reste sig upp och jublade, och talkören ”USA! USA! USA!” bröt ut i lokalen.

Flera kvinnliga demokratiska representanter hade också med gäster för att lyssna på Trumps tal, rapporterar New York Times. Och flera av de som bjuds in kommer att fungera som representanter för olika ämnen demokraterna vill belysa.

Representanthusets talman Nancy Pelosi har en lista med personer som är inbjudna, bland annat en pappa till ett av offren vid en skolskjutning. Demokraten Pramila Jayapal bjuder in en klimatforskare och Ilhan Omar har bjudit in en flykting från Liberia som hotas av utvisning.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer