Illustrationsbild.  Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Näringsliv

Kvinnor i Stockholm har ökat lönen mer än män

Kvinnor i Stockholms stad hade en bättre relativ löneutveckling mellan år 2000 och 2017, rapporterar Sveriges Radios P4 Stockholm.

Kvinnors förvärvsinkomster ökade med närmare 38 procent under perioden – motsvarande siffra för män var 25 procent.

Men män har fortfarande en årlig medelinkomst som är 95 400 kronor högre än kvinnor.

Läs också

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Pat Cipollone. TT NYHETSBYRÅN
Anklagelserna mot Trump

Trumps försvarare: Gjorde absolut inte något fel

Trots tre dagar av anklagelser har Demokraterna inte kommit i närheten av att bevisa att Donald Trump gjort något fel. Det var budskapet när Pat Cipollone som leder presidentens försvar i den pågående rättegången på lördagen intog senaten.

– Tvärt om tror vi att när ni får höra fakta så kommer det stå klart för er att presidenten absolut inte gjorde någonting fel, sa han till de samlade senatorerna, skriver TT.

Han målade också upp bilden av att hela processen är ett sätt för Demokraterna att svartmåla presidenten inför det kommande valet. Att avsätta Trump genom riksrätt under ett valår skulle kunna skapa ett ”mycket farligt” prejudikat, varnade Cipollone, enligt Reuters.

3 tim
Senaten samlas i Capitolium i Washington. ERIN SCOTT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Dags för försvaret att bemöta anklagelserna

Senatens rättegång i riksrättsåtalet mot Donald Trump går under lördagen in i nästa fas. Efter att den demokratiska åklagarsidan under 24 timmar fördelade på tre dagar lagt fram sina anklagelser mot Trump ska Trumps advokater ägna lika lång tid åt att försvara honom, skriver Reuters.

Under lördagen kommer dock bara ett kortare anförande att hållas, de tyngsta argument kommer att sparas till i början av nästa vecka.

Samtidigt visar tittarundersökningar att intresset bland tv-publiken svalnat. Under torsdagen följde 7,8 miljoner tittare rättegången, en nedgång med 29 procent jämfört med tisdag eftermiddag då den inleddes.

5 tim
Läs mer om Anklagelserna mot Trump