Derbyt spelades inför tomma läktare. Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN
Sport

Krönikor: Lägg ner igen – det här var barkbrödsfotboll

Omstarten av tyska ligan inför tomma läktare och med hårda restriktioner var inget som uppskattades av de svenska fotbollskrönikörerna.

”För mig får de gärna lägga ner tills klubbarna kan släppa in publiken igen”, skriver Expressens Thomas Wilbacher.

Han menar att den ödsliga derbyt mellan Dortmund och Schalke visar att det är supportrarna som är fotbollens verkliga själ.

Aftonbladets Simon Bank är inne på samma spår och kallar matchen ”barkbrödsfotboll.

”Jag vill att klubbar överlever, men jag vet verkligen inte hur många gånger jag kommer att kunna uppbåda något slags intresse för den här sortens ransoneringssport”, skriver han.

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer