SÖREN ANDERSSON / SÖREN ANDERSSON
Företagande i praktiken

Kontorslandskapet är inte dött – här är räddningen i fem steg

Det öppna kontorslandskapet döms ut för att orsaka låg produktivitet och ohälsa, enligt en rad arbetslivsrapporter. Men räddningen finns runt hörnet. Arbetslivsforskaren Susanna Toivanen ger fem tips på hur du kan förbättra din arbetsmiljö utan att dra upp kontoret med rötterna.

Det öppna kontorslandskapet har länge varit normen på svenska arbetsplatser. Argumentet har varit att det är billigare, att det leder till förbättrad kommunikation och minskade lokalkostnader. Men på senare tid har lanskapslösningen blivit kraftigt ifrågasatt där studie efter studie dömt ut kontorstypen för dess risker för ökad sjukfrånvaro, fler konflikter och försämrad trivsel.

Enligt till exempel en dansk rikstäckande undersökning från 2011 är det vanligare att anställda i öppna planlösningar tar ut fler sjukdagar än de som kan jobba enskilda rum. En rapport från Sydneys universitet från 2013 visar att personal i öppna kontorslandskap blir 15 procent mindre produktiva. Dessutom motbevisar en Harvard-studie från i fjol argumentet att öppna landskap ökar kommunikationen.

– I ett öppet kontorslandskap sitter man som med fotbojor vid sina bord. Man har få möjligheter att flytta på sig om en kollega gör störande ljud eller om oljud studsar på väggarna. Det kan ge upphov till stress och ohälsa, säger arbetslivsforskaren Susanna Toivanen till fPlus.

För de som känner igen sig finns det ingen anledning att misströsta. Räddningen finns runt hörnet, menar hon och ger fem konkreta tips på hur du kan göra för att öka trivseln, produktiviteten och förebygga risken för ohälsa på din arbetsplats:

1. Investera i en god ljudmiljö

Buller- och oljudspåfrestningar räknas som den främsta störningsfaktorn på en arbetsplats. Därför bör företagen försöka skapa en så bra ljudmiljö som möjligt. Det kan exempelvis göras genom att ta fram mjuka väggytor som ser till att ljudet inte studsar för mycket. Det hjälper också att lägga golv med god stegljudsdämpning och lågt trumljud och att införa åtgärder mot ventilationsbuller.

2. Skapa avkopplade miljöer

Den andra stora störningsfaktorn är avsaknaden av den privata sfären, förklarar Toivanen.

”I öppna kontorslandskap känns det som att man hela tiden står på en scen och aldrig kan få en lugn stund för sig själv. I slutändan är toaletten den enda platsen där man kan komma iväg ifrån allt”, säger hon. Därför är det viktigt att skapa ytor där personalen kan dra sig undan för att antingen koppla av eller arbeta ostört, menar Toivanen.

3. Variation och vardagsmotion

Det öppna kontorslandskapet kan ofta innebära mycket stillasittande, vilket skapar muskelspänningar och andra fysiska belastningar. Därför behöver personalen röra sig mer. Det kan exempel göras genom att flytta kopiatorn till andra sidan lokalen. På så sätt måste man då och då lämna sin stol för att utföra sitt arbete. Att få chansen att röra på sig och samtidigt träffa andra kolleger under arbetsdagen ger variation under arbetsdagen och är främjande för hälsan.

4. Släpp in dagsljus

Ett annat kännetecknande drag hos öppna kontorslandskap är de stora avstånden från den ena väggen till den andra. Det gör att den som sitter i mitten inte har lika god tillgång till dagsljus, vilket bidrar till trötthet, huvudvärk och spänningar i nacken, skuldrorna och ryggen, enligt Arbetsmiljöverket. För att råda bot på detta kan man ta hjälp av en ljusspecialist som kan ge råd hur man kan skapa mer trivsamma ljuskällor i både gamla och nya lokaler.

5. Låt kontoret andas

Ljud och ljus är två av de stora L:en som utgör en trivsam arbetsmiljö. Det tredje är luft. När fler personer tvingas samsas om samma luft riskerar det att trötta ut de anställda fortare vilket går ut över hälsa och arbetsprestation. Om det känns krävande och kostsamt att renovera ett gammalt ventilationssystem, kan Toivanen rekommendera andra alternativ som att skaffa gröna väggar, eller växtväggar som har en luftrenande, luftfuktande och ljudabsorberande effekt.

Toppnyheter

Martin Ådahl. TT
Arbetsförmedlingens framtid

DI: Regeringen skjuter till hundratals miljoner till AF

Regeringen är överens med C och L om att höja anslagen till Arbetsförmedlingen i nästa veckas höstbudget, erfar DI.

Höjningen uppges vara del av ett arbetsmarknadspaket som Centerpartiet ska presentera på måndagen. Enligt DI handlar det bland annat om ett tillskott på 193 miljoner kronor som ska gå till upphandling av jobbmatchning från privata aktörer. Beloppet kommer sedan att öka stegvis till 348 miljoner år 2021 och 427 miljoner år 2022.

–Det rör sig totalt om tiotusentals insatser för de arbetslösa, säger Martin Ådahl, Centerpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson.

Den nya arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S) fick frågan om DI:s uppgifter i Agenda på söndagskvällen, men ville då inte ge någon kommentar.

– Vi återkommer med besked om några dagar, sa hon.

Igår 19:30
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. SVT
undefined

Nordmark: Man kan få hjälp utan fysiska AF-kontor

Ett hundratal av Arbetsförmedlingens lokalkontor ska läggas ner det kommande året, vilket innebär att många kommuner kommer att bli utan kontor. Men kontoren i sig är inte nödvändigtvis det viktiga, enligt nya arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S).

– Oavsett var man bor i landet ska man få stöd och hjälp om man behöver det. Det behöver inte vara på ett fysiskt kontor, sa hon när hon gästade SVT:s Agenda.

Nordmark har i sin tidigare roll som TCO-ordförande varit kritisk mot delar av den politik hon nu ska föra, som ett resultat av januariöverenskommelsen med C och L. I programmet var hon nu mer försiktig med kritiken och pressades om hon också hade bytt åsikter.

– Jag har varit tydlig i min kritik mot regeringen. Det är självklart så att när man byter roll blir man inte en ny människa över en natt, sa Nordmark.

Igår 19:44
Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

”Nya Arbetsförmedlingen kan bli en stor framgång”

Det är tråkigt att Arbetsförmedlingen används som ett slagträ i den politiska debatten och inte som ett verktyg. Reformen av AF kan bli en stor framgång, skriver Marcus Strömberg, vd för Academedia, i ett debattinlägg i Dagens Samhälle.

”Vi bevittnar just nu en historisk händelse i Myndighetssverige. Reformeringen av Arbetsförmedlingen är en av de största och viktigaste som en myndighet genomgått i modern tid. Politikerna har gett myndigheten uppdraget att utveckla framtidens modell för matchning av arbetssökande”, framhåller Strömberg.

Han menar att reformen kan bli framgångsrik, men att det är viktigt att man lär av tidigare misstag.

”Låt oss tillsammans utveckla en rörligare arbetsmarknad där fler arbetssökande kommer in, istället för att bli kvar utanför. En förutsättning för det är att Arbetsförmedlingen får klara besked om framtiden”, skriver Strömberg.

9 sep
Läs mer om Arbetsförmedlingens framtid
Kais Saied. MONEEM SAKHRI / AFP
Valet i Tunisien

Oberoende kandidaten Saied leder valet i Tunisien

Den oberoende kandidaten Kais Saied uppges leda presidentvalet i Tunisien med fängslade mediamagnaten Nabil Karoui hack i häl på andraplatsen, rapporterar AP. De båda kandidaterna kommer med andra ord att gå vidare till nästa valomgång.

Landets premiärminister Yussef Chahed ser inte ut att ha hamnat på någon av topplatserna.

Det slutgiltiga valresultatet tros dock inte vara färdigt förrän tidigast på tisdag. Valdeltagandet ser enligt AFP ut att landa på 45 procent, drygt 20 procentenheter mindre än vid förra valet 2014.

Igår 20:22
Presidentkandidaten Abdelfattah Mourou när han la sin röst i dag. Mosa'ab Elshamy / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analys: 26 vill bli president – samtliga är inkompetenta

Terrorism, en växande polarisering, en kraftfull ekonomisk kris och en låg tilltro till det demokratiska systemet – Tunisien står inför många stora problem trots att vissa demokratiska milstolpar har nåtts sedan den arabiska våren. Det skriver Haythem Guesmi i en analys i Al Jazeera inför dagens presidentval.

Och även om hela 26 kandidater gör upp om posten tycks ingen kompetent och pålitlig nog för att blåsa liv i tilltron till systemet.

”Många av dem satte sin personlighet, snarare än sina politiska och ekonomiska program, i fokus i sina presidentkampanjer”, skriver Guesmi.

Två populister är favoriter till att vinna valet, skriver Tarek Kahlaoui i Washington Post. Han menar att den rådande populistvågen kan skada tilltron till systemet i den relativt nya demokratin. I det stora startfältet ser han bara några kandidater som representerar demokratiska partier.

”Sådana kandidater kan vara det enda hoppet för att bekämpa den tidigare tolererade korruptionen”, skriver han.

Igår 10:50
Tre kvinnor passerar affischer med presidentkandidaterna dagen före presidentvalet. Hassene Dridi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

26 politiker möts i dagens ”demokratitest” i Tunisien

26 kandidater är med i kampen om att bli ny president i Tunisien när landet i dag går till val. Valet betraktas av många som ett test för en av världens yngsta demokratier, skriver BBC.

En kandidat behöver en majoritet av rösterna för att vinna valet. Om ingen lyckas med det i den första rundan går de två toppkandidaterna vidare till en avgörande runda. Valets vinnare blir sedan president i fem år.

Valet är det andra i Tunisien sedan den arabiska våren – och landet har fått beröm för att vara det enda som lyckats etablera en demokrati sedan protesterna år 2011. I valet för fem år sedan vann Beji Caid Essebsi, som behöll stabiliteten i landet fram till hans död i juli. Landet har sedan dess letts av talmannen Mohamed Ennaceur.

Igår 08:20
Läs mer om Valet i Tunisien

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Löfven. Lööf. TT
Det svenska skattetrycket

Ekström efterlyser ny skatteslakt

Christian Ekström, Skattebetalarna, och Nima Sanandaji, utredare, anser att regeringen med stödpartier behöver genomföra en mer tillväxtorienterad politik. De efterlyser en rad reformer i en debattartikel i SvD.

”Med en lågkonjunktur som lurar runt hörnet ligger Sverige annars mycket illa till”, skriver de.

Författarna anser att regeringen måste krympa de offentliga utgifterna och sänka marginalskatterna. 

Konkret vill de bland annat att nivån på statlig inkomstskatt sänks från 20 till 10 procent, att kapitalinkomstskatten sänks från 30 till 18 procent och att kommuner och landsting uppmuntras att lära av varandra för att uppnå besparingar.

Igår 17:03
Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Stockholmarna positiva till att dela med sig – om det går till välfärden

Stockholmare är positiva till kommunal skatteutjämning – om den går till glesbygdskommuner i syfte att upprätthålla välfärdens kärna.

Utjämning för att täcka löpande underskott i större städer har däremot ett väldigt svagt stöd.

Det visar en ny undersökning som Demoskop utfört på uppdrag av Stockholms Handelskammare.

– Det är helt uppenbart att den stora majoriteten av stockholmarna gärna vill hjälpa glesbygdskommuner och mindre städer. Däremot är man inte alls roade av att skicka pengar till andra stora städer. Dessvärre är det precis så systemet fungerar i dag, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar att 76 procent är att kompensera och ge stöd till kommuner som har ett svårare utgångsläge för att klara sina välfärdsuppgifter.

13 sep
Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ledare: Mindre i skatt betyder inte att staten "ger"

Sakine Madon skriver i en ledare i UNT om värnskatten. Hon tar bland annat upp att SVT Nyheter i veckan publicerade en artikel om skatten med rubriken "Miljonregn över höginkomsttagare i höstbudgeten".

En skattesänkning betyder inte att staten delar ut gåvor utan att människor får behålla mer av sina pengar, konstaterar hon.

”Sverige har världens högsta marginalskatter och värnskatten var tänkt att vara tillfällig när den infördes efter den ekonomiska krisen i början av 1990-talet. När den tas bort kommer fler att ta det där extra ansvaret – och den extra lön som följer med det – på jobbet. Fler arbetade timmar betyder fler kronor i skatt för det gemensamma”, skriver hon.

12 sep
Läs mer om Det svenska skattetrycket