SÖREN ANDERSSON / SÖREN ANDERSSON
Företagande i praktiken

Kontorslandskapet är inte dött – här är räddningen i fem steg

Det öppna kontorslandskapet döms ut för att orsaka låg produktivitet och ohälsa, enligt en rad arbetslivsrapporter. Men räddningen finns runt hörnet. Arbetslivsforskaren Susanna Toivanen ger fem tips på hur du kan förbättra din arbetsmiljö utan att dra upp kontoret med rötterna.

Det öppna kontorslandskapet har länge varit normen på svenska arbetsplatser. Argumentet har varit att det är billigare, att det leder till förbättrad kommunikation och minskade lokalkostnader. Men på senare tid har lanskapslösningen blivit kraftigt ifrågasatt där studie efter studie dömt ut kontorstypen för dess risker för ökad sjukfrånvaro, fler konflikter och försämrad trivsel.

Enligt till exempel en dansk rikstäckande undersökning från 2011 är det vanligare att anställda i öppna planlösningar tar ut fler sjukdagar än de som kan jobba enskilda rum. En rapport från Sydneys universitet från 2013 visar att personal i öppna kontorslandskap blir 15 procent mindre produktiva. Dessutom motbevisar en Harvard-studie från i fjol argumentet att öppna landskap ökar kommunikationen.

– I ett öppet kontorslandskap sitter man som med fotbojor vid sina bord. Man har få möjligheter att flytta på sig om en kollega gör störande ljud eller om oljud studsar på väggarna. Det kan ge upphov till stress och ohälsa, säger arbetslivsforskaren Susanna Toivanen till fPlus.

För de som känner igen sig finns det ingen anledning att misströsta. Räddningen finns runt hörnet, menar hon och ger fem konkreta tips på hur du kan göra för att öka trivseln, produktiviteten och förebygga risken för ohälsa på din arbetsplats:

1. Investera i en god ljudmiljö

Buller- och oljudspåfrestningar räknas som den främsta störningsfaktorn på en arbetsplats. Därför bör företagen försöka skapa en så bra ljudmiljö som möjligt. Det kan exempelvis göras genom att ta fram mjuka väggytor som ser till att ljudet inte studsar för mycket. Det hjälper också att lägga golv med god stegljudsdämpning och lågt trumljud och att införa åtgärder mot ventilationsbuller.

2. Skapa avkopplade miljöer

Den andra stora störningsfaktorn är avsaknaden av den privata sfären, förklarar Toivanen.

”I öppna kontorslandskap känns det som att man hela tiden står på en scen och aldrig kan få en lugn stund för sig själv. I slutändan är toaletten den enda platsen där man kan komma iväg ifrån allt”, säger hon. Därför är det viktigt att skapa ytor där personalen kan dra sig undan för att antingen koppla av eller arbeta ostört, menar Toivanen.

3. Variation och vardagsmotion

Det öppna kontorslandskapet kan ofta innebära mycket stillasittande, vilket skapar muskelspänningar och andra fysiska belastningar. Därför behöver personalen röra sig mer. Det kan exempel göras genom att flytta kopiatorn till andra sidan lokalen. På så sätt måste man då och då lämna sin stol för att utföra sitt arbete. Att få chansen att röra på sig och samtidigt träffa andra kolleger under arbetsdagen ger variation under arbetsdagen och är främjande för hälsan.

4. Släpp in dagsljus

Ett annat kännetecknande drag hos öppna kontorslandskap är de stora avstånden från den ena väggen till den andra. Det gör att den som sitter i mitten inte har lika god tillgång till dagsljus, vilket bidrar till trötthet, huvudvärk och spänningar i nacken, skuldrorna och ryggen, enligt Arbetsmiljöverket. För att råda bot på detta kan man ta hjälp av en ljusspecialist som kan ge råd hur man kan skapa mer trivsamma ljuskällor i både gamla och nya lokaler.

5. Låt kontoret andas

Ljud och ljus är två av de stora L:en som utgör en trivsam arbetsmiljö. Det tredje är luft. När fler personer tvingas samsas om samma luft riskerar det att trötta ut de anställda fortare vilket går ut över hälsa och arbetsprestation. Om det känns krävande och kostsamt att renovera ett gammalt ventilationssystem, kan Toivanen rekommendera andra alternativ som att skaffa gröna väggar, eller växtväggar som har en luftrenande, luftfuktande och ljudabsorberande effekt.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer