Illustrationsbild. Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Misstänkta terrorgripandet i Östersund

Knivar har beslagtagits i terrorgripne mannens bil

Mannen som greps i Östersund i onsdags och som misstänks för stämpling till terroristbrott begärs häktad av åklagare, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Förhandling kommer att hållas under dagen.

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna har polisen hittat knivar i mannens bil och de har även beslagtagit datorer som man nu går igenom.

Enligt tidigare uppgifter i flera medier ska mannen ha planerat ett attentat. Enligt Aftonbladets källor utreder polisen en koppling till Drottninggatanterroristen Rakhmat Akilov.

Läs mer

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer