Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Flygbranschen och miljön

KLM-chefen dissar flyget: Ta tåget vid korta resor

Holländska flygbolaget KLM uppmanar resenärerna att ta tåget i stället för flyget. Bakom annonskampanjen står bolagets hållbarhetschef Barbara van Knoppen. I en intervju med SvD Näringsliv förklarar hon det oväntade greppet.

– Varför ska du flyga när det handlar om en resa på säg 600 kilometer? När det finns en möjlighet att ta tåget i stället, säger hon till SvD.

KLM har inlett ett samarbete med det fransk-belgiska snabbtågsbolaget Thalys och erbjuder nu tågresor som ett alternativ till flyget på bolagets kortaste sträcka: Amsterdam-Bryssel.

Läs tidigare

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Arkivbild.  OLIVIER DOULIERY / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Amerikansk arbetslöshet lägre än väntat i juli

Den amerikanska arbetslösheten uppgick i juli till 10,2 procent från 11,1 procent i juni. Det är lägre än de 10,5 procent som analytikerna hade väntat sig.

Totalt ökade antalet sysselsatta, exklusive jordbrukssektorn, med nära 1,8 miljoner arbetstillfällen. Även det något högre än förhandsestimaten indikerat, skriver CNBC.

Det visar färsk statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Enligt en enkät från Reuters hade ekonomer väntat sig en lägre sysselsättningstillväxt i juli än rekordhöga 4,8 miljoner i juni.

6 tim
Donald Trump. Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump stöder nytt krispaket till flygbranschen

Ett nytt krispaket är på väg till den amerikanska flygindustrin. Förslaget på det nya krispaketet som är värt 25 miljarder dollar, motsvarande omkring 216 miljarder kronor, får nu stöd av president Trump, skriver CNBC.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi håller igång flygbolagen. Oavsett om förslaget kommer från demokraterna eller republikanerna är jag verkligen för. Vi kan inte förlora vårt transportsystem, sa Donald Trump på en presskonferens i natt.

Flygbolagen blev också stora vinnare på Wall Street i går. Bland annat rusade American Airlines över 9 procent.

Igår 05:41
Läs mer om Den globala konjunkturen