Jakob Forssmed.  Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vårbudgeten

KD-topp: ”Regeringen kan ha underskattat krisen”

Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson, välkomnar regeringens åtgärder men tycker inte att de är tillräckliga, säger han i en intervju med TT efter att vårbudgeten presenterats under onsdagsmorgonen.

– Regeringen har gjort mycket men jag är ändå rädd för att man underskattat djupet och hastigheten i den här krisen, säger Forssmed.

Forssmed hade bland annat velat se mer permitteringsstöd för att så många arbetsplatser som möjligt ska finnas kvar. Partiet vill också att staten ska stå för 90 procent av kostnaderna vid permitteringar.

Analyser

Direktrapporter

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Arkivbild.  OLIVIER DOULIERY / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Amerikansk arbetslöshet lägre än väntat i juli

Den amerikanska arbetslösheten uppgick i juli till 10,2 procent från 11,1 procent i juni. Det är lägre än de 10,5 procent som analytikerna hade väntat sig.

Totalt ökade antalet sysselsatta, exklusive jordbrukssektorn, med nära 1,8 miljoner arbetstillfällen. Även det något högre än förhandsestimaten indikerat, skriver CNBC.

Det visar färsk statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Enligt en enkät från Reuters hade ekonomer väntat sig en lägre sysselsättningstillväxt i juli än rekordhöga 4,8 miljoner i juni.

6 tim
Donald Trump. Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump stöder nytt krispaket till flygbranschen

Ett nytt krispaket är på väg till den amerikanska flygindustrin. Förslaget på det nya krispaketet som är värt 25 miljarder dollar, motsvarande omkring 216 miljarder kronor, får nu stöd av president Trump, skriver CNBC.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi håller igång flygbolagen. Oavsett om förslaget kommer från demokraterna eller republikanerna är jag verkligen för. Vi kan inte förlora vårt transportsystem, sa Donald Trump på en presskonferens i natt.

Flygbolagen blev också stora vinnare på Wall Street i går. Bland annat rusade American Airlines över 9 procent.

Igår 05:41
Läs mer om Den globala konjunkturen