Donald Trump/Mexikansk militärpolis. TT
Frihandelns framtid

Källor: Mexiko kan skicka 6 000 soldater till gränsen

USA fortsätter att sätta hård press på Mexiko att stoppa flödet av migranter som försöker ta sig till landet, skriver flera medier.

I samtalen mellan länderna har Mexiko erbjudit sig att skicka 6 000 soldater till landets södra gräns mot Guatemala för att stoppa migranter från att ta sig vidare, uppger två källor med insyn för Reuters. Dessutom har landet fryst 26 misstänkta människosmugglares bankkonton.

Det är däremot oklart om åtgärderna är tillräckliga för att få USA att dra tillbaka hotet om tullar.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer