Charlotte Kalla Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sport

Kalla siktar mot toppen: ”Upptäcker nya saker”

Charlotte Kalla var bara topp fem i världscupen en enda gång förra säsongen. Men trots att vissa undrade om hon skulle orka satsa vidare var hon aldrig nära att sluta, säger hon i en intervju med Expressen.

När hon nu har dragit igång ännu en försäsongsträning gör hon det med fullt fokus på att ta sig tillbaka till toppen inför VM i Oberstdorf nästa år. Kalla berättar att hon bland annat jobbar med att förbättra sin så kallade åkekonomi, eftersom hon förra säsongen upplevde att hon ”fick gasa och bromsa hela tiden”.

Samtidigt har coronaviruset gjort att hon hittat ett större lugn eftersom träningen inte störs av andra åtaganden.

– Jag är 32 år gammal, men känner fortfarande att jag upptäcker nya saker om mig själv.

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

3 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

6 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer