Maria Ressa.  Aaron Favila / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Filippinerna och knarkkriget

Journalist riskerar fängelse för rapporter om drogkrig

Den filippinska nyhetssajten Rappler har spelat en avgörande roll i att berätta om president Rodrigo Dutertes brutala krig mot droger och nu fruktar många att vd:n Maria Ressa kan komma att gripas. Det rapporterar CNN.

I veckan som gick åtalades Ressa och Rappler för skattebrott i ett fall som flera människorättsgrupper hävdar är ett försök att tysta kritiska journalister i landet.

Enligt officiella siffror har minst 5 000 människor dödats i Dutertes krig mot drogerna, men människorättgrupper uppskattar att den verkliga siffran kan vara mer än dubbelt så hög. Rapplers rapportering om ämnet har fokuserat på de mänskliga konsekvenserna av kriget, som även lett till att oskyldiga barn dödats.

Tidigare rapportering

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer