Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Corona - tips och råd

Jobbade hemifrån i 20 år – här är hans hetaste tips

Att jobba hemifrån är inte så dåligt. Det kan till och med vara riktigt härligt, skriver Doug Aamoth, som själv har jobbat hemifrån i nästan 20 år, på Fast Company. Enligt honom florerar det en massa tips på hur man ska jobba hemma, men i slutändan ska man jobba så som man själv anser vara bekvämast.

Doug Aamoth delar med sig av sina egna tips. Bland dessa är att arbetsdagen inte måste se ut på samma sätt som på kontoret. Det går att jobba effektivare hemma ibland – och ha en kortare arbetsdag. Det viktiga är att ha tillgänglig tid för eventuella möten. Ett annat tips är att att vara transparent med de arbetsuppgifter man håller på med för tillfället, så att chefen kan lita på att man verkligen jobbar och inte tittar på TV hela dagen.

Doug Aamoth skriver också att det går bra att göra lite vardagssysslor under arbetsdagen hemma, så länge dessa inte stör det vanlig arbetet. På kontoret kanske man skulle ha slösurfat under dötiden mellan två möten men hemma kan man använda den tiden till att ladda tvätten, till exempel. Multitasking funkar, menar han.

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Igår 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

5 jun
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer