Reaktor i Iran. Arkivbild. HAMED MALEKPOUR / FARS NEWS AGENCY
Kärnavtalet med Iran

Iran: Vi planerar att höja urananrikning ytterligare

Iran tänker höja anrikningsgraden av uran ytterligare om inte Europa garanterar att kärnenergiavtalet kan upprätthållas. Det säger det iranska utrikesdepartementets talesperson Abbas Mousavi enligt TT.

Landet meddelade i dag att den grad för urananrikning som satts i avtalet från 2015 har överskridits. Detta bekräftades senare av Internationella atomenergiorganet IAEA.

Överenskommelsens syfte är att undvika att Iran utvecklar kärnvapen. EU uttryckte i dag ”extrem oro” över Irans planer på att öka anrikningsgraden.

Tidigare

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer