Abbas Mousavi. Vahid Salemi / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Kärnavtalet med Iran

Iran varnar Europa för att svara på kärnanrikningen

Iran varnar Europa för att genomföra svarsåtgärder efter att landet brutit mot kärnavtalet och anrikat mer uran än överenskommet, rapporterar AFP.

Om de europeiska länderna i kärnavtalet – Frankrike, Tyskland och Storbritannien – gör ”vissa underliga saker” kommer Iran att gå vidare med det ”sista steget”, säger Abbas Mousavi, utrikesdepartementets talesperson. Han tydliggör dock inte vad han menar med det sista steget.

De europeiska länderna har uppmanat Iran att återgå till kärnavtalet, men Iran vill få ekonomiskt stöd efter USA:s sanktioner mot landet.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer