Joakim Lundell. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Årets sommarvärdar

”Inte fel på Joakim Lundell – utan på själva formatet”

Med tanke på det man redan vet om Youtube-profilen Joakim Lundells hårda uppväxt, tidigare missbruk och problem med neuropsykiatriska diagnoser är hans sommarprat förutsägbart, tycker DN:s recensent Greta Thurfjell. Men det är inte själva sommarpratet det är fel på, utan hela genren som fastnat i samma förutsägbara form. ”Allt dränks i detta ständiga behov av att släta över, slås till marken men resa sig igen, berätta en historia med ett lyckligt slut”, skriver hon.

Tvärtemot vad som utlovats innan programmets sändning får man inte veta särskilt mycket nytt om Joakim Lundell, skriver Elina Pahnke på Sydsvenskan. ”De som känner till honom vet redan mycket mer än vad som sägs här”, skriver hon och tycker att Youtube-profilen är bättre i sina egna kanaler.

GP:s recensent Sofia Andersson tycker däremot att sommarpratet är modigt och autentiskt. Hon skriver att programmet väcker sympati för Lundell, trots de svinerier han berättar att han gjort sig skyldig till i det förflutna.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer