ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN
Klimatomställningen

Innovationsrace ska lösa klimatkrisen

Att skapa innovationer är ett grupparbete, menar Kaj Mickos, tidigare professor och grundare av konceptet innovationsrace. För att hitta lösningar på morgondagens hållbarhetsutmaningar kan innovationsrace vara nyckeln, skriver Energivärlden.

Kaj Mickos koncept innovationsrace går ut på att en grupp människor med en variation av styrkor och egenskaper i 72 timmar får lägga totalt fokus på att lösa en uppgift. I anslutning till gruppen finns tillgång till ämnesexperter som fungerar som stöd. Målet är att när tiden är slut ska gruppen tagit fram en kraftfull marknadslösning eller ett proof of concept.

Enligt Kaj Mickos är det av största vikt att världens länder skyndar på innovationstakten. Idéerna som tas fram under innovationsracen kan bli avgörande för att lösa utmaningarna som medföljer klimatkrisen.

– För att göra innovationer krävs det att du kan hantera människor. Det är människor som skapar förändring, inte tekniker eller affärsidéer. Utan människor händer ingenting, säger Kaj Mickos till Energivärlden.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer