Dagens börs

Ingen Stockholmsrekyl – ABB och Alfa Laval sämsta storbolag

Stockholmsbörsen inledde inledde ner, återhämtade sig sedan men tappade sedan på nytt. Vid stängning var utvecklingen:
• OMXSPI: -0,6%
• OMXS30: -0,8%
Svängningarna speglade utvecklingen i Frankfurt och London och kom efter en blodröd måndag där flera av världens börser, däribland Stockholm, hade årets sämsta utvecklingen.

Bland storbolagen toppade Hexagon och Autoliv men på uppgångar under 1 procent. I botten återfanns ABB och Alfa Laval, som båda stängde drygt 2 procent lägre.

Även gruvbolaget Semafo föll. Aktien har stärkts den senaste tiden med hjälp av ett stigande guldpris, men föll på tisdagen närmare 5 procent. Bolaget skruvade ned sin produktionsprognos för helåret på grund av ett väggras i dagbrottet Wona i Burkina Faso. Semafos kvartalsrapport väntas efter börsstängning på tisdagen.

I övrigt har det varit skralt med näringslivsnyheter på hemmafronten. Soltechs kinesiska dotterbolag har fått en order från biltillverkaren Zhejiang New Gonow Automobile värd 108 miljoner kronor. Soltech steg drygt 11 procent.

New York-börserna i går
S&P 500: –3,0%
Nasdaq: –3,5%
Dow Jones: –2,9%

Börstjänster

Nyheter, analys & rekar

Kalender

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Idag 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

Igår 11:35
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer