FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
De nya företagen

Inbromsning för nyföretagandet i juni

Under årets andra kvartal har nyföretagandet bromsats in, visar nya siffror från Bolagsverket, sammanställda av Visma. I ett pressmeddelande skriver Visma att det är oroande att se en minskning av nya företag efter ett starkt inledande kvartal.

Mellan april och juni 2019 startades och registrerades 15 001 nya företag i Sverige, vilket är en minskning med 4 procent jämfört med samma period 2018. Det är också en minskning från det inledande kvartalet 2019 då 19 052 företag startades.

– Nya och välfungerande företag är en viktig förutsättning för att Sverige ska fortsätta må bra och ha en stark ekonomi och hög sysselsättning, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, i pressmeddelandet.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer