Protester mot Rodrigo Duterte i Manila i december.  Bullit Marquez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Filippinerna och knarkkriget

Human Rights Watch: ”En människorättskatastrof”

Människorättsgrupper utrycker oro efter att Sri Lankas president Maithripala Sirisena hyllat Filippinernas president Rodrigo Dutertes drogkrig. Dutertes narkotikapolitik har dödat tusentals i och med att polisen har fått fria händer att döda knarklangare.

Sirisena sa under ett besök i landet till att han ville följa i Dutertes fotsteg för att ”kontrollera faran” med narkotikahandeln.

Carlos Conde, på Human Rights Watch, kallar Dutertes krig mot droger ”en människorättskatastrof som inget land ens ska försöka efterlikna”, rapporterar Reuters.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer