Petter Stordalen. Vidar Ruud / TT NYHETSBYRÅN
Den svenska besöksnäringen

Hotellkungen ber om hjälp: ”Är på väg mot avgrunden”

Petter Stordalen vädjar nu till regeringen om ett räddningspaket efter att hans Nordic Choice drabbats hårt av coronavirusutbrottet. Hotellkedjan har tvingats varsla totalt 7 500 personer i Norden.

I ett videoinlägg på Instagram beskriver hotellkungen den pågående krisen som den mest extrema som resebranschen någonsin upplevt.

I en intervju med norska Dagesrevyen säger Petter Stordalen att ”krisen gäller hela landet, inte bara turistnäringen”:

– Vi är på väg mot avgrunden. Om vi inte löser problemen nu kan det få enorma konsekvenser.

Toppnyheter

Ann Linde.  TT
Coronavirusets spridning – globalt

Klart: UD förlänger avrådan om resor till hela världen – gäller nu till mitten av juni

UD:s avrådan om att undvika icke nödvändiga resor till hela världen förlängs till 15 juni. Det säger utrikesminister Ann Linde (S) till Ekot.

Linde säger att situationen fortfarande är orolig i många länder, och att det i många fall är mycket svårt att ta sig hem.

– När man kommer till länder sker det väldigt snabba svängningar av gränser och karantänsregler. Det kan till och med vara svårt att få mat på vissa platser, säger Linde.

3 tim
Graffiti i Los Angeles/LA-bor håller avståndet. TT
undefined

Amerikaner uppmanas: Distansera er mera

Deborah Birx, koordinator för Vita husets coronagrupp, tycker att USA:s invånare måste bli bättre på social distansering för att minska spridningen av coronaviruset. Det skriver Reuters.

Sedan mitten på mars uppmanas amerikaner att tvätta händerna regelbundet, inte samlas i grupper på fler än tio personer och att undvika restauranger och barer. Dessa rekommendationer har nu förlängts till slutet av april – och i nuläget är det enligt Birx inte tillräckligt många amerikaner som följer dem.

Folk som först nu börjat bli sjuka i covid-19 har alltså kunnat få viruset efter att Vita huset presenterade restriktionerna.

– Så det här är en uppmaning till handling, säger Deborah Brix.

3 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – globalt

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer