Vincent Yu / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Hongkongbörsen rasade efter oro för ny protestvåg

Hongkongbörsen Hang Seng rasade på fredagen efter nyheten om att Kina planera att införa nationella säkerhetslagar för regionen. Vid stängning noterades samtliga ledande Asienindex på minus:
• Nikkei: −0,8 %
• Shanghai: −1,9 %
• Shenzhen: −2,0 %
• Hang Seng: –5,6 %
• Kospi: −1,4 %
Den nya lagstiftningen är ett svar på förra årets demonstrationer och förbjuder bland annat självständighetssträvanden, utländsk inblandning och terrorism, skriver CNBC.

”Lagförslaget ingjuter osäkerhet i marknaderna, då risken nu ökar för en konflikt mellan USA och Kina samtidigt som vi kan få se förnyade protester i Hongkong”, skriver analytiker på Mizuho Bank i ett marknadsbrev.

New York-börserna i går
• S&P 500: -0,8 procent
• Nasdaq: -1,0 procent
• Dow Jones: -0,4 procent

Börstjänster

Nyheter och analys

Kalender

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

3 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

5 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer