Lena Öritsland
Sveriges entreprenörer

Hon är västra Sveriges bästa entreprenör

Evelina Lindgren, vd för aPak AB, är västra Sveriges främsta entreprenör. Därmed har hon chansen att tävla om titeln Sveriges främsta entreprenör som avgörs i januari.

APak, med huvudkontor i Mölndal, är ett familjeföretag som grundades redan 1917. Företaget tillverkar emballage och förpackningar till både svenska och utländska kunder. Bland kunderna finns många av landets största industriföretag.

– Evelina Lindgren har tagit aPak på en otrolig resa sedan hon tog över som vd i företaget. Redan under hennes första år mångdubblades lönsamheten och sedan 2014 har företagets omsättning nästan fördubblats. Hon har genom ett modernt ledarskap med fokus på företagskulturen lyft familjeföretaget, och hennes och aPaks fantastiska resa ser bara ut att fortsätta. Evelina är en mycket värdig vinnare och vi tror att hon har stora möjligheter att ta hem den nationella utmärkelsen vid finalen på Stockholms stadshus, säger juryordförande Eva Moen Adolfsson i ett pressmeddelande.

Karin Dahlin Gunterberg från DBKD Sweden AB utnämndes till ”Årets kvinnliga stjärnskott” i västra Sverige, Erik Gatenholm från CELLINK AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och Hannes Wallin från Fractal Design AB vann SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Bakom tävlingen Sveriges främsta entreprenör står EY Entrepreneur of the Year.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer