Barnfamilj. Arkivbild. Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bristen på bostäder

Hemlösa barnfamiljer nekas bostadshjälp i Malmö

Mer än 1 300 barn i Malmö saknar en bostad – och nu får barnfamiljer bara akut nödhjälp en vecka i taget, rapporterar Sydsvenskan.

Sedan slutet på maj lyder nya riktlinjer för vilka som kan få hjälp med bostad av Malmö stad. Endast människor med ”speciella svårigheter”, som svårt missbruk eller allvarliga psykiska problem, kan få stöd – inte människor vars bostadslöshet beror på bostadsbrist eller fattigdom.

Nu oroar sig flera socialsekreterare för att man utsätter barnfamiljerna för stor stress – och att man kanske rent av bryter mot FN:s barnkonvention.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer