Människor på Sergels torg efter attentatet 2017. Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dådet på Drottninggatan

HD prövar inte skadestånd efter attacken i Stockholm

Högsta domstolen kommer inte att pröva frågan om skadestånd efter terrordådet på Drottninggatan 2017, skriver DN.

Pappan till 11-åriga Ebba Åkerlund som dödades i attacken överklagade till HD efter att hovrätten höjt tingsrättens belopp till 100 000 kronor. Tingsrätten dömde att terroristen Rakhmat Akilov skulle betala 60 000 kronor i skadestånd för psykiskt lidande till pappan.

Pappan yrkade på 300 000 kronor, varav hälften för kränkning, vilket han alltså inte får då hovrättens dom om 100 000 kronor står fast.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer