BERNADETT SZABO / TT NYHETSBYRÅN
Champions League

Hattrick av norska stjärnan när Lyon återigen vann CL

Norska fotbollsstjärnan Ada Hegerberg blev stor hjälte när Lyon körde över Barcelona i finalen i Champions League. Efter en mycket stark första halvlek ledde Lyon med 4–0 redan i paus och såg ut att gå mot en utklassningsseger. Det första målet gjorde Dzsenifer Marozsán tidigre i matchen.

Sedan kom Hegerberg igång. Inom 16 minuter gjorde den norska storstjärnan tre mål.

I andra halvlek kom dock målskyttet av sig. Trots att båda lagen skapade flera fina chanser dröjde det till minut 88 innan Barcelona fick in ett tröstmål genom Oshoala.

Titeln var den franska klubbens fjärde raka i Champions League.

Direktrapporter

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Arkivbild.  OLIVIER DOULIERY / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Amerikansk arbetslöshet lägre än väntat i juli

Den amerikanska arbetslösheten uppgick i juli till 10,2 procent från 11,1 procent i juni. Det är lägre än de 10,5 procent som analytikerna hade väntat sig.

Totalt ökade antalet sysselsatta, exklusive jordbrukssektorn, med nära 1,8 miljoner arbetstillfällen. Även det något högre än förhandsestimaten indikerat, skriver CNBC.

Det visar färsk statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Enligt en enkät från Reuters hade ekonomer väntat sig en lägre sysselsättningstillväxt i juli än rekordhöga 4,8 miljoner i juni.

6 tim
Donald Trump. Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump stöder nytt krispaket till flygbranschen

Ett nytt krispaket är på väg till den amerikanska flygindustrin. Förslaget på det nya krispaketet som är värt 25 miljarder dollar, motsvarande omkring 216 miljarder kronor, får nu stöd av president Trump, skriver CNBC.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi håller igång flygbolagen. Oavsett om förslaget kommer från demokraterna eller republikanerna är jag verkligen för. Vi kan inte förlora vårt transportsystem, sa Donald Trump på en presskonferens i natt.

Flygbolagen blev också stora vinnare på Wall Street i går. Bland annat rusade American Airlines över 9 procent.

Igår 05:41
Läs mer om Den globala konjunkturen