After Work

Här är Sveriges vackraste omvägar

Sverige har många fina platser och det är värt att ta sig en extra sväng. Circle K har sammanställt en lista över svenskarnas smultronställen på sajten ”Sveriges vackraste omvägar”.

Det är en lista baserad på kundernas tips. Bland tipsen finns allt från somriga skärgårdsidyller och öppna vidder till avskilda badplatser.

För att underlätta resan och det spontana infallet, är alla platser utprickade på en karta med vägbeskrivningar som gör att du enkelt kan hitta till de gömda pärlorna, skriver Circle K i ett pressmeddelande.

– Genom sajten Sveriges vackraste omvägar hoppas vi få fler semesterfirare att stanna till vid Sveriges gömda guldkorn, säger Maria Philipson, Communications Manager på Circle K Sverige.

5:an vägen, nära Porjusvägen, Gällivare. Här kan du på hösten uppleva det du ser på bilden ovan. En klar sommardag ser du 1/11-del av Sverige bland annat Kebnekaise. Ta en paus i körningen, kommer ni vid rätt tid kan ni avnjuta en fika i toppstugan.

Tännforsen, Duved. Sveriges största vattenfall är värd en lång omväg då det är en häftig känsla att se hundratals kubikmeter vatten dåna ner. Det är lika fint året om med mycket häftiga isformationer vintertid.

Strandväg i ytterskärgård, Nynäshamn. Mycket vacker väg söder om Nynäshamn som slingrar sig mellan strandklipporna, med fin utsikt där skärgården öppnar upp mot Östersjön.

Ribbersborgs strand, Malmö. En av flera långa och vackra bryggor. Ett perfekt stopp för den som har vägarna förbi Malmö och för den fotointresserade finns flera möjligheter att få till en vacker bild. Till höger om bryggan ser man Turning Torso sträcka sig mot skyn.

Bryggan i Skärhamn, Nordiska Akvarellmuseet. Förutom vackra utställningar har Nordiska Akvarellmuseet även en butik där du kan hitta souvenirer och målartillbehör, en verkstad där både barn och vuxna kan prova att måla med akvarell och en restaurang där du kan njuta av den vackra miljön.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer