Syriska barn leker vid ett flyktingläger/IS-terroristen Michael Skråmo. TT
IS-krigarnas barn

Hans dotter anslöt till IS: ”Kände mig som jätteidiot”

Patricio Galvez, svärfar till den svensk-norska IS-terroristen Michael Skråmo, berättar i en intervju med Göteborgs-Posten om känslorna kring att hans dotter anslöt sig till en av världens mest brutala terrorsekter.

Galvez fick information om att dottern anslutit sig till IS i ett mejl. Då hade han i flera månaders tid trott på lögnen att Michael Skråmo hade fått jobb som kock i Turkiet.

– Sanningen var så himla mörk. Jag kände mig så besviken och som en jätteidiot. Jag kände att jag hade varit en dålig pappa, säger han till tidningen.

Tidigare

Toppnyheter

TT
Den svenska kriminalpolitiken

Ledare: Politikerförakt att vänta om inte kriminalitet tas på allvar

Veckans partiledardebatt i riksdagen väckte frågor om gängkriminaliteten, inte minst med anledning av de senaste dygnen i Malmö. ”Sveriges tredje största stad ligger för långt från riksdagen” skriver Sydsvenskans huvudledare som menar att statsministern borde lägga ett större fokus på frågan. ”Om regeringen inte tar gängkriminaliteten på större allvar riskerar de politikerföraktet och känslan av avstånd till de folkvalda i huvudstaden att växa ytterligare” skriver Sydsvenskan.

Petter Birgersson på Blekinge Läns Tidnings ledarsida önskar också att frågan om kriminalitet hade fått ett större utrymme i debatten. Där med anledning av veckans flera explosioner, något som har skapat en rädsla hos många invånare i närområdena. ”Den som ser bilderna efter sprängningen vid hyreshuset förstår att oron inte är obefogad” skriver Birgersson och menar att den svenska grundtryggheten är skadad. Han får medhåll från Mathias Persson på Smålands-Postens ledarsida. ”När sprängningarna läggs ihop med skjutningarna och den höga frekvensen av andra våldsbrott framträder en bild av ett samhälle i snabbt förfall” skriver Persson, som menar att frågan om kriminaliteten är ett riksintresse som kräver blocköverskridande samarbeten.

Löfven framförde i riksdagsdebatten att han är stolt över det socialdemokratiska arvet men ”Vem kan ha ställt till det så här med det gamla folkhemmet?” frågar sig Birgersson på Blekinge Läns tidnings ledarsida.

Igår 21:55

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer