Francois Mori / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
After Work

Händer i veckan

Måndag 13 maj

 • SEB presenterar sin Boprisindikator för april, 08.30, Stockholm.
 • SKL:s ekonomirapport presenteras, 10.00–10.30, Stockholm
 • Anders Borg, Irene Wennemo och exportindustrin diskuterar på ett lunchseminarium om Sveriges ekonomiska utmaningar, 12.00–13.10, Stockholm
 • Handelns säkerhetsutmaning debatteras på Svensk Handels stämma, 13.00–16.00, Stockholm

Tisdag 14 maj

 • SNS/SHOF Finanspanel arrangerar ett samtal med finansminister Magdalena Andersson om EU-samarbetet inriktning i ekonomiska och finansiella frågor, 08.00–09.15, Stockholm
 • SCB släpper statistik över konsumentprisindex, april, 09.30, Stockholm
 • Riksbankschef Stefan Ingves berättar om ekonomiska läget och aktuell penningpolitik vid DI:s Bankkonferens, 10.40, Stockholm
 • Ratio håller lunchseminarium ”Kan politik slå teknik?”,12.00–13.15, Stockholm
 • Tunga näringslivsföreträdare samlas för att diskutera Europas största satsning på automation och digitalisering, 14.00–17.00, Göteborg
 • Filmfestivalen i Cannes inleds, Cannes

Onsdag 15 maj

 • Svensk Handel publicerar Handelsbarometer, 06.00, Stockholm
 • TNS Prospera: Inflationsförväntningar, 08.00, Stockholm
 • SNS arrangerar seminarium om regeringens förslag om sänkta arbetsgivaravgifter för unga i vårpropositionen, 10.00–11.30, Stockholm
 • Förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick talar om utvecklingen på betalmarknaden hos Företagarna Dalarna, 12.00, Falun

Torsdag 16 maj

 • Svensk Dagligvaruhandel: Dagligvaruindex om försäljningsutvecklingen i dagligvaruhandeln, 06.15, Stockholm
 • Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke står värd för seminarium om ”Sveriges position och möjligheter i en allt mer konkurrensutsatt ekonomi”, 10.00–12.00, Stockholm
 • BRA Flyg, flygplanstillverkaren ATR, Air BP och Halmstad City Airport arrangerar seminarium ”Hur flyger man hållbart och ansvarsfullt?”, 11.30-13.15, Stockholm
 • Teknikföretagen bjuder till lunchseminarium i samband med rapportsläppet ”Hur får vi utländsk kompetens att välja Sverige?”, 12.00–12.15, Stockholm
 • Världskända ekonomer samlas i Stockholm när Boyan Jovanovic, professor i nationalekonomi vid New York University, tilldelas Global Award for Entrepreneurship Research, 16.30–18.00, Stockholm

Fredag 17 maj

 • Valueguards HOX-index över prisutvecklingen på villor och bostadsrätter, 06.00, Stockholm
 • SCB släpper statistik över hushållens ekonomi, 09.30, Stockholm
 • Svenskt Näringsliv håller seminarium om EU:s digitala inre marknad och plattformsekonomi tillsammans med med Svensk Handel, IT&Telekomföretagen, Visita och Teknikföretagen, 09.00–12.00, Stockholm
 • Branschorganisationen Acea presenterar, Bilstatistik för Europamarknaden, Bryssel

Lördag 18 maj

 • Eurovision Song Contest final, 21.00, Tel Aviv

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Toppnyheter

Stefan Löfven/Bilväg. TT
Coronavirusets spridning – Sverige

Uppgifter: Besked i dag om hävda reserestriktioner

Regeringen kommer att häva reserestriktionerna i Sverige inom kort, erfar DN.

Statsminister Stefan Löfven kommer att presentera flera nya riktlinjer för sommaren under en pressträff klockan 15.20, enligt uppgifter till Aftonbladet och TT.

Från början utlovades besked om restriktionerna i slutet av maj, men det har skjutits upp. Statsepidemiolog Anders Tegnell sa på gårdagens presskonferens att det ”ibland tar längre tid än vad man hoppats” att fatta beslut.

18 min
Per Bolund och Lena Hallengren. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Alla med symptom ska kunna coronatestas gratis med ny miljardsatsning

Regeringen utlovar totalt 6,9 miljarder till coronatestning, meddelar finansmarknadsminister Per Bolund (MP) vid en pressträff. Alla personer med symptom ska kunna testa sig för covid-19 gratis.

– Kostnaden ska inte vara ett hinder, säger Bolund.

Regionerna ska också få ersättning för antikroppstestning.

– Pandemin är inte över, det krävs fortsatt uthållighet, säger socialminister Lena Hallengren (S).

37 min
Björn Eriksson/Älvsjö sjukhus. TT
undefined

Fältsjukhuset i Älvsjö avvecklas – aldrig använt

Fältsjukhuset i Stockholm avvecklas, meddelar Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson på en pressträff.

– Vi har upplevt en unik ökning på akutsjukhusen som har överträffat alla våra förväntningar. Vi har inte på två månader behövt ta emot en enda patient i Älvsjö.

Sjukhuset var tänkt att avlasta vården under coronakrisen men har alltså aldrig använts. Beslutet att avveckla sjukhuset omedelbart togs i dag.

3 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige
Ribersborgsstranden/bild från demonstrationen i Stockholm. TT
Polisvåldet i USA

Ny manifestation i Malmö kan locka tusental ikväll

En ny Black lives matter-demonstration planeras i Malmö under torsdagskvällen, ett dygn efter att en annan protest med tusentals deltagare urartat i Stockholm.

Flera tusen har redan anmält på Facebook att de tänker komma – trots att myndigheterna satt en maxgräns på 50 personer för att minska risken för coronavirusets spridning, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Flera politiker har reagerat efter scenerna i centrala Stockholm och inrikesminister Mikael Damberg har uppmanat svenskar som vill manifestera att göra det via sociala medier.

1 tim
Donald Trump och Mark Esper. Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Källor: Trump lyfte Espers lämplighet efter kritik

Donald Trump konfronterade försvarsminister Mark Esper efter att denne motsatte sig idén att militär ska sättas in mot människor som demonstrerar runt om i USA, skriver Bloomberg med hänvisning till ”källor nära de inblandade”.

Samtidigt ska Trump ha hört sig för bland sina topprådgivare om Espers lämplighet i rollen som försvarsminister.

Det var på onsdagen som Esper offentligt hävdade att militär bara ska användas som en absolut sista utväg i en mycket akut eller pressad situation.

1 tim
Platsen i Brooklyn där flera poliser skadades vid ett ingripande. Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Poliser skadade under fortsatta protester i USA

Två poliser fick skottskador och en tredje knivhöggs i halsen när de försökte stoppa en pågående plundring i Brooklyn, skriver New York Post.

– Det tycks röra sig om en otroligt feg, avskyvärd och meningslös attack på en försvarslös polis, säger New York-polisens Dermot Shea.

Tidigare i veckan förlängdes det nattliga utegångsförbudet i storstaden veckan ut, men trots det har protesterna mot polisvåldet efter George Floyds död fortsatt.

Amerikanska medier rapporterar dock att det mestadels varit fredliga och lugna protester i landet under natten.

2 tim
Läs mer om Polisvåldet i USA
Madeleine McCann, arkivfoto. Uncredited / TT / NTB Scanpix
Macron till FN

Tysk åklagare om fallet McCann: Utreds som mord

Fallet Madeleine McCann utreds som mord. Det säger den tyske åklagaren Hans Christian Wolters som leder utredningen av försvinnandet, rapporterar tyska ZDF.

Madeleine försvann från ett hotell i Algarve i Portugal i maj 2007 medan hennes föräldrar var ute och åt middag. Under onsdagen pekades en fängslad tysk pedofil ut som huvudspår i utredningen, vilket åklagaren bekräftar på torsdagen.

Mannen är fängslad och dömd för flera sexualbrott. Han misstänks nu ha mördat Madeleine McCann.

6 min
Madeleine McCanns föräldrar Kate och Gerry McCann i en intervju 2017. TT
undefined

Madeleine McCanns familj: ”Aldrig gett upp hoppet”

Madeleine McCanns familj har aldrig gett upp hoppet om att hitta henne vid liv, säger en talesperson för familjen till Sky News. Samtidigt är de ”realistiska” kring sannolikheten att det verkligen skulle ske.

Det var på onsdagen som brittisk polis pekade ut en tysk man som sedan länge avtjänar ett fängelsestraff för andra brott som huvudmisstänkt i fallet med försvunna Madeleine McCann.

Polisen har beslagtagit en bil som tillhört mannen, som just nu undersöks. Enligt Sky News registrerade den misstänkte bilen i en annans namn dagen efter Madeleines försvinnande den 3 maj 2007.

5 tim
Madeleine McCann Uncredited / TT / NTB Scanpix
undefined

Tysk man pekas ut som intressant i McCann-fallet

Brittisk polis pekar ut en tysk man som sedan länge avtjänar ett fängelsestraff för andra brott som huvudmisstänkt i fallet med försvunna Madeleine McCann, skriver Sky News.

Mannen bodde på Algarvekusten i Portugal, i närheten av platsen där Madeleine McCann försvann 2007.

Mannen ska ha övergivit bostaden han hyrde ungefär ett år före försvinnandet, men polisen misstänker att han hållit sig kvar i området. Polisen har beslagtagit en bil som tillhört mannen, som just nu undersöks.

Igår 18:31
Läs mer om Macron till FN

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer