Thomas Johansson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hamnkonflikten

Hamnarbetsgivarna drar tillbaka alla lockouter efter medlarbud

Medlarna i den pågående hamnkonflikten har lämnat ett nytt bud till parterna. Svar ska lämnas på onsdag eftermiddag, den 20 februari, uppger Transportföretagen.

- Vi och Hamnarbetarförbundet förväntas svara på detta medlarbud på onsdag i nästa vecka, säger Transportföretagens vd Mattias Dahl till TT.

Han ser positivt på att medlarna gett parterna gott om svarstid eftersom det ger båda sidor nödvändig tid till eftertanke och analys.

- Situationen är mycket allvarlig varför det vilar ett stort ansvar på parterna att göra sitt yttersta för att komma överens, säger Mattias Dahl.

Med anledning av medlarbudet har arbetsgivarsidan beslutat att "ensidigt och villkorslöst" återkalla alla sina varslade lockouter som var tänkta att träda i kraft från söndagen och kommande vecka. Det innebär att de enda konflikter som inträffar från och med nu är Hamnarbetarförbundets strejker.

- Genom att ensidigt och villkorslöst återkalla alla våra lockouter vill vi ge oss och Hamnarbetarförbundet bästa tänkbara möjlighet att nogsamt överväga medlarnas bud, säger Mattias Dahl.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer