Illustrationsbild.  Tomas Oneborg / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
Metros kris

Hälften av krisande Metros personal sägs upp

Omkring hälften av Metros 140 anställda kommer att sägas upp. Det framkom under måndagens borgenärsmöte, skriver Medievärlden.

– Vi ska göra de neddragningar som behövs för att det ska bli lönsamt. Vi pratar om nedskärningar som handlar om fler än 50 personer, säger tidningens ägare Christen Ager-Hanssen till Expressen.

Metro befinner sig just nu i företagsrekonstruktion. Under samma möte framkom det att Skatteverket inte anser att rekonstruktionen ska få fortgå. Stockholms tingsrätt beslutade dock att den får göra det fram till 28 juni, enligt Medievärlden.

Läs mer

Toppnyheter

TT
Den svenska kriminalpolitiken

Ledare: Politikerförakt att vänta om inte kriminalitet tas på allvar

Veckans partiledardebatt i riksdagen väckte frågor om gängkriminaliteten, inte minst med anledning av de senaste dygnen i Malmö. ”Sveriges tredje största stad ligger för långt från riksdagen” skriver Sydsvenskans huvudledare som menar att statsministern borde lägga ett större fokus på frågan. ”Om regeringen inte tar gängkriminaliteten på större allvar riskerar de politikerföraktet och känslan av avstånd till de folkvalda i huvudstaden att växa ytterligare” skriver Sydsvenskan.

Petter Birgersson på Blekinge Läns Tidnings ledarsida önskar också att frågan om kriminalitet hade fått ett större utrymme i debatten. Där med anledning av veckans flera explosioner, något som har skapat en rädsla hos många invånare i närområdena. ”Den som ser bilderna efter sprängningen vid hyreshuset förstår att oron inte är obefogad” skriver Birgersson och menar att den svenska grundtryggheten är skadad. Han får medhåll från Mathias Persson på Smålands-Postens ledarsida. ”När sprängningarna läggs ihop med skjutningarna och den höga frekvensen av andra våldsbrott framträder en bild av ett samhälle i snabbt förfall” skriver Persson, som menar att frågan om kriminaliteten är ett riksintresse som kräver blocköverskridande samarbeten.

Löfven framförde i riksdagsdebatten att han är stolt över det socialdemokratiska arvet men ”Vem kan ha ställt till det så här med det gamla folkhemmet?” frågar sig Birgersson på Blekinge Läns tidnings ledarsida.

Igår 21:55

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer