Danielle, Este och Alana Haim. Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN
Kultur

Haim om karantänen: Börjat prata med mig själv

Systrarna Haim, aktuella med albumet ”Women in music pt. III”, bor alla inom fem minuters avstånd från varandra, berättar de i en intervju med The Chicks (tidigare Dixie Chicks reds.anm) i Interview magazine.

– Jag väntar på dagen när vi alla flyttar från varandra. Det kommer att bli en galen dag, säger Alana Haim.

De klickar med The Chicks om att aldrig skriva musik ute på turné, de berättar om hur mycket de älskar The Chicks och pratar om hur galna de blev i början av coronakarantänen.

– Jag började prata med mig själv och svara tillbaka, säger Este Aim.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Om intervjuer

Under rubriken ”Intervjuer” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta intervjuer med personer från flera vitt skilda branscher.

Om Omni-helg

Intervjuerna är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
En stor del av de äldre är noga med att undvika andra. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

70-plussare duktiga på att följa rekommendationerna

Personer över 70 är duktiga på att följa myndigheternas rekommendationer om att hålla sig för sig själva under coronapandemin. Det visar en undersökning från Göteborgs universitet där människor själva har fått skatta hur för väl de följer riktlinjerna.

Åtta av tio 71-åringar i undersökningen uppger att de undviker sociala kontakter.

– Det är ganska oschysst att säga att de äldre inte följer myndighetens rekommendationer för det ser vi klart i vår forskning att de faktiskt gör, säger Pär Bjälkebring, en av forskarna bakom undersökningen.

Igår 14:47
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige