Aase Berg. Boken Haggan. TT
Kultur

”Haggan – en stridsskrift mot patriarkatet”

Aase Bergs nya bok ”Haggan” förbryllar och engagerar recensenterna. Den handlar om Thelma som är älskarinna till en gift kulturman.

Jenny Aschenbrenner skriver i sin recension i DN att boken kan läsas som en ”vilt svingade stridsskrift mot patriarkatet” och berömmer Bergs särpräglade och knivskarpa språk.

Efter 300 sidor undrar SR:s recensent Annina Rabe fortfarande vad hon läst: ”Ett stridsrop eller en snyftning?” Rabe fastnar för Bergs skildring av ”äktenskapshustrun” som den gifte mannens fru kallas och hur huvudpersonen hånar hennes ofria livsstilsfängelse.

Aftonbladets Sven Anders Johansson är skeptisk och skriver att han gillar romanens Me too-ambitioner men är kluven till slutprodukten.

Läs recensionerna i länkarna nedan.

Om recensionssvepen

Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka.

Om Omni-helg

Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer