Ron DeSantis  håller ett tal i maj 2019. Lynne Sladky / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Orkansäsongen

Guvernör: Invånare måste förbereda sig och sina hem

Floridas invånare uppmanas att förbereda sig för orkanen Dorians ankomst. I en rad inlägg på Twitter uppmanar guvernören Ron DeSantis invånarna att göra sig redo.

”Alla Floridabor på östkusten bör ha sju dagars förnödenheter, förbereda sina hem och följa banan noggrant”, skriver han i ett inlägg på Twitter.

”Pratade med president Donald Trump i kväll för att ge honom en uppdatering om orkanen Dorian och han försäkrade mig om att Florida har det fulla stödet från den federala regeringen”, skriver han i en annan tweet.

Det är ännu inte helt klart var stormen kommer att slå hårdast och när den når kusten. Meteorologen Dennis Feltgen säger till AP att den kan komma in någonstans från Floridas södra del upp till delstaten South Carolina på antingen söndag eller måndag.

Florida, USA

Toppnyheter

Kinas ambassadör i Sverige, Gui Congyou/Amanda Lind. TT
Fallet Gui Minhai

Kinas nya hot mot Sverige: Amanda Lind portas om hon deltar på prisceremoni

Om kulturminister Amanda Lind närvarar vid kvällens prisceremoni för Gui Minhai portas hon från Kina, säger Kinas ambassadör Gui Congyou till TT. Samma sak gäller för statsminister Stefan Löfven om han skulle närvara.

– Vi har samma hållning där och samma principer, säger ambassadören.

Tidigare i dag varnade Kina för konsekvenser om någon högt uppsatt svensk politiker deltog i prisceremonin för den fängslade förläggaren. Det handlar om Svenska Pens Tucholskypris, som varje år delas ut till en hotad eller landsflyktig författare.

Statsminister Stefan Löfven sa tidigare i dag att Sverige inte kommer att ge efter för Kinas hot och att Lind ska dela ut priset.

3 tim
Angela Gui. Arkivbild. Anders Ahlgren/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Angela Gui efter Kinas hot: Vi låter oss inte skrämmas

Sveriges regering och Svenska Pen-klubben bör markera mot Kinas hot. Det skriver Gui Minhais dotter Angela Gui på Twitter.

”Litar på att PEN och Amanda Lind ikväll markerar att kinesiska ambassadens hot är oacceptabla. Vi låter oss inte skrämmas till tystnad”, skriver hon.

Den fängslade förläggaren ska i kväll tilldelas Svenska Pens Tucholskypriset, ett pris som kulturminister Amanda Lind delar ut. Kinas ambassadör har varnat för konsekvenser om någon högt uppsatt politiker leder eller deltar i ceremonin.

4 tim
Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kina-expert: Så försöker Kina försvaga den svenska demokratin

Det är många i Sverige som har missbedömt stormakten Kinas intentioner och trott att kommunistpartiet skulle utvecklas i liberal riktning. ”Nu är ju Xi Jinping helt öppen med att det här gäller inte”. Det säger Ola Wong, Kinakännare och redaktör för tidskriften Kvartal, i en intervju med fPlus. Han menar att det är dags för Sverige att bestämma sig för vad man vill få ut av utbytet med Kina när det gäller politik, näringsliv och forskning.

27 okt
Läs mer om Fallet Gui Minhai

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer